Próbáld ki ezt a trükköt, és fürdőkádad fehérebben fog ragyogni, mint valaha


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Nagymamáink korában nem volt ennyiféle tisztítószer, súrolópor, fertőtlenítő oldat, mint most, amikor azt sem tudja az ember, hogy mit válasszon, melyik termék kerül kevesebbe, de mégis legyen hatásos.

furdokad-tisztitasa-trukk

Akkor mégis mivel magyarázható, hogy tisztán tudták tartani az olyan kényes területeket is, mint a fürdőkád, vagy a konyhai mosogató, és még a környezetet sem károsították vele.

Lássunk pár egyszerű, mégis hatékony módszert, amelyek segítségével ragyogó tisztaságot tarthatunk fenn a konyhánkban, fürdőszobánkban.

A konyha

A hűtőt érdemes 10 naponta meleg, szódabikarbónás vízzel átmosni, hogy semlegesítsük a kellemetlen szagot árasztó baktériumokat.

A műanyag étkezőlapokat időnként olajos ecettel fertőtlenítsük, így akár a bakteriális fertőzéseket is elkerülhetjük.

A szódabikarbónával a gáztűzhelyt is megtisztíthatjuk, csak érdemes előtte 15 percre beáztatni a piszkos felületet sós vízben, majd utána a szodabikarbóna apró szemcséi lesúrolják a szennyeződéseket.

A rozsafoltokat csodásan el lehet távolítani, ha fehevítünk némi ecetet, majd sót adunk hozzá és azzal töröljük le a felületet, csöveket.

Ha felhasználtunk egy citromot, és megmaradt a héja, ne dobjuk ki, hanem súroljuk végig a csapokat, amelyek így fényesebbek lesznek.

Fürdőszoba

Ha egyenlő arányban elkeverünk szódabikarbónát és ecetet, és azzal sikáljuk ki a fürdőkádat, ragyogóbb lesz, mint valaha.

Ha eldugul a kagylónk, forraljunk fel 2 liter vizet, amelybe beletettünk 2 evőkanál szódabikarbónát és fél liter ecetet. Ezt öntsük bele a lefolyóba, a dugulás pillanatok alatt megszűnik.

A csapokra rászáradt vízkövet kevés ammóniával könnyedén eltávolíthatjuk.

Szerző: tudasfaja.com

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...