Pikáns sárgarépa krémleves


Hirdetés

 

A következő pikáns sárgarépa krémleves nem csupán szuper egészséges, de különleges ízeket varázsol az asztalunkra. Ha nem pürézzük teljesen, akkor a szokásosnál sokkal érdekesebb sárgarépa főzelék is lehet..

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cm tisztított gyömbér
  • 40 ml juhar szirup
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  fél liter zöldségleves
  • Tálaláshoz: aprított snidling, krémes joghurt vagy créme fraiche

Elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A répákat megpucoljuk, 2 centis karikákra vágjuk. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a gyömbért lereszeljük.
  3. Mindezeket egy tepsibe tesszük, lelocsoljuk a juhar sziruppal és az olajjal, elkeverjük, majd 30 percig puhára sütjük a bemelegedett sütőben.
  4. A tepsiből mindent átöntünk egy lábasba, a keletkezett levet is, és felöntjük a zöldséglevessel.
  5. Felforraljuk, majd fedő alatt 20 percig rotyogtatjuk. Botturmixszal pürézzük.
  6. Joghurttal és aprított snidlinggel tálaljuk.

Tippek

  • Ha durván turmixoljuk össze, akkor sárgarépa főzelék lesz belőle!
  • Tálaljuk friss zsemlével, péksüteménnyel.
  • A leves nagyon egészséges, valójában szuperételek kombinációja, így ideális immunerősítő késő őszi, téli napokra.  Joghurt nélkül méregtelenítés alatt is fogyasztható, de szinte minden diétás, karcsúsító kúrába is passzol.
  • Az őszi sárgarépa krémleves egyszerre édes és pikáns, gyerekeknek is ízlik!

 

  • Forrás:tutitippek.hu
Hirdetés
Hirdetés betöltése...