Párolt bab és édesburgonya


Hirdetés

Ez az izgalmasan fűszerezett és tápláló vegetáriánus étel ideális választás főételnek vagy akár kiadós köretnek. Ráadásul rendkívül könnyen elkészíthető, és minimális figyelmet igényel főzés közben. A-vitamint, molibdént és C-vitamint tartalmaz.Párolt bab és édesburgonya vega

Elkészítési idő: 20 perc előkészület, 45 perc főzés
Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 4 közepes gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 evőkanál friss gyömbér, apróra vágva
  • 1 közepes sárgarépa, vékonyra szeletelve
  • 1 közepes zöld kaliforniai paprika, 2-3 centis kockákra vágva
  • 270 g édesburgonya, 2-3 centis kockákra vágva
  • 170 g csiperke gomba, közepesen vastag szeletekre vágva
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt piros chili
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál + 4,5 dl zöldségalaplé
  • 1 konzerv bab (ideális esetben vörösbab, de fehérbab is jó; a levét öntsük le)
  • só és feketebors ízlés szerint

Elkészítése

1. Szeleteljük fel a vöröshagymát és a fokhagymát, és hagyjuk állni 5-10 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.

2. Tegyünk két evőkanál vizet vagy zöldségalaplevet egy közepes főzőedénybe. Tegyük bele a vöröshagymát, majd kis/közepes lángon dinszteljük körülbelül 4-5 percig, gyakran kevergetve.

3. Adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért, sárgarépát, paprikát, édesburgonyát és gombát, majd dinszteljük tovább még 5 percig, gyakran kevergetve. Tegyük bele a fűszereket, keverjük meg jól, majd öntsük hozzá a paradicsompürét és az alaplevet.

4. Emeljük a hőfokot magasra. Amikor a leves forrni kezd, vegyük vissza a lángot a legalacsonyabb fokozatra, majd fedő nélkül főzzük kb. 30 percig, néha megkavarva.

5. Adjuk hozzá a babot, sót, borsot, majd főzzük még 5 percig szintén fedő nélkül, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

6. Jó étvágyat!

Tápanyagprofil (1 adag, 261,29 kalória)

Fehérje 7,67 g
Szénhidrát 38,43 g
Zsír 0,86 g
Rost 9,54 g 38,16 %
A-vitamin 14063,10 IU 281,3 %
Molibdén 69,97 mcg 93,3 %
C-vitamin 47,72 mg 79,5 %
Mangán 0,66 mg 33 %
Triptofán 0,10 g 31,2 %
Réz 0,51 mg 25,5 %
B2-vitamin 0,39 mg 22,9 %
B6-vitamin 0,41 mg 20,5 %
Kálium 697,66 mg 19,9 %
Folsav 71,33 mcg 17,8 %
Szelén 12,07 mcg 17,2 %
Foszfor 169,41 mg 16,9 %

Megjegyzés: A tápanyagprofilban a harmadik oszlop = a napi ajánlott bevitel százalékában.

Forrás:dietless.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés betöltése...