Óvjuk pajzsmirigyünket ezzel a citromos, fahéjas, mézes és gyömbéres gyógyitallal


Hirdetés

Az egészségmegőrzés szempontjából minden egyes szervünkre komoly feladat hárul. A pajzsmirigyekkel sincs ez másképp, hiszen ezek felelnek többek között az optimális emésztési folyamatok fenntartásáért, a vérkeringés szabályozásáért és a testhőmérséklet szintentartásáért.

gyomber-ital

A Healthy Food folyóiratban kanadai táplálkozási szakértők nemrég egy olyan receptet tettek közzé, amelyet pár egyszerű hozzávalóból kell elkészíteni, és amely sokat segíthet azoknak, akik pajzsmirigy problémákkal küzdenek.

A pajzsmirigy betegségek hátterében sokszor bizonyos élelmiszerek állnak, amelyeket naponta fogyasztunk, és amelyekben káros adalékanyagok találhatók. A szakértők szerint például kerüljük azokat a termékeket, amelyek műanyag fóliában vannak, de a túlzott szójafogyasztás sem tesz jót, és ott vannak vegyszerezett, rovarirtózott gyümölcsök, zöldségek.

A recept:

  • ¼ evőkanál friss reszelt gyömbér
  • ¼ evőkanál őrölt fahéj
  • 1 bögre természetes áfonyalé, édesítés nélkül
  • 7 bögre tiszta víz
  • 7 evőkanál méz, a legjobb, ha akácmézet használunk
  • 1 szódabikarbónás vízben megmosott citrom, amelynek héjából vékony csíkokat kell vágni
  • ¼ evőkanál szerecsendió por

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, és öntsük bele az áfonyalevet. Tegyük kislángra a gázt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót (gyömbér, fahéj, szerecsendió, citromhéj). Keverjük össze, és így hagyjuk forrni 20 percig. Ezután zárjuk el a gázt alatta, hagyjuk kihűlni, és keverjük bele a mézet. Már csak a kortyolgatás marad hátra.

forrás

Hirdetés
Hirdetés betöltése..