Otthoni praktikák erős testszag ellen


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Tudni kell, hogy minden ember izzad, ennek 99 százaléka víz, a többi rész ammóniák, illetve tejsav, ami elég ahhoz, hogy ha mondjuk két napig nem zuhanyozunk, akkor igencsak kellemetlen testszaggal kell szembenéznünk, na meg környezetünknek is. A megfelelő tisztálkodás mellett nézzük még mivel tüntethetjük el az orrfacsaró szagokat.

Zsályatea

A zsályatea fogyasztása elejét veszi az esti izzadásnak. Készítsük el a teát már reggel, csak egy csésze sima hidegvízbe tegyünk bele egy levél zsályát, ez estére már el is készül. A gyógynövényt bármilyen patikában könnyen beszerezhetjük.

Szódabikarbóna

Nagyszerű ellenszer a testszagok ellen. Pár csipet szódabikarbónát hintsünk a problémás területre, hiszen amellett, hogy felszívja a nedvességet, a kellemetlen szagot okozó baktériumokat is elintézi.

Kevesebb sót, fűszeres ételeket

Ha testszagunk kissé erősebb a kelleténél, akkor jó, ha visszaveszünk a sózásból, illetve a fűszeres ételek fogyasztásából, hiszen ez is okozhatja a kellemetlen izzadást. De a dohányzás és a túlzott koffeinfogyasztás is kockázatforrás, csak óvatosan ezekkel.

Fogyasszunk vizet

Habár első hallásra logikusnak tűnhet, hogy vonjuk meg szervezetünktől a vizet, hiszen ezáltal még kevesebbet izzadnánk, de ez nem megoldás. Ha kicsit is izzadunk, attól még ugyanúgy jelentkezik a testszag, plusz a kevés folyadékpótlás esetén még a kiszáradás kockázatával is szembe kell majd néznünk.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/otthoni-praktikak-eros-testszag-ellen

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...