Otthoni praktikák, az állatszőrök eltávolításához a lakásból!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Bármennyire is szeressük a mi kis szőrcsomó háziállatunkat, amikor a ruhánktól a szőnyegig mindent beborít a szőr, az nem túl kellemes. De megmutatjuk, hogy hogyan távolíthatod el viszonylag egyszerűen.

Nehezítsük el. Nedvesítsük be a kezünket, majd lefelé irányuló mozgással söpörjük le a szőrt. A szőrből kis labda lesz, és a kezünkhöz fog tapadni, mivel nedves, és ezáltal nehezebb lesz, vagyis nem tapad majd annyira a ruhánkhoz (vagy ami éppen szőrös) a statikusságra válaszul.

 Fogj be egy tiszta, hagyományos mosogató szivacsot, majd dörzsöld be vele a szövetet vagy a szőnyeget. A szőr összecsomósodik, és így már kézzel csak fel kell venned a szőrcsomót.

 Vegyél fel egy latexkesztyűt! Dörzsöld ezzel a felületet. A szőr rá fog tapadni a kesztyűre. Ez gumikesztyűvel is működik. A padló esetében használhatsz gumi sörtéjű seprűt, amit nyomj rá a padlóra. Ha növelni akarod a hatékonyságot, nedvesítsd meg a kesztyűt.

 Fúj fel egy léggömböt. Dörzsöld meg vele azt a felületet, ami tele van állatszőrrel. A lufi statikussága miatt a szőr rá fog tapadni a léggömbre, így könnyen összegyűjtheted, ráadásul a lufit újra és újra használhatod.

 Egy tépőzárat rögzíts egy hajcsavaró felszínén, és ezzel dörzsöld végig a felületet. Ez szépen összeszedi a s

 Használj vastag celluxragasztót. Csavard a kezed köré, és egyszerűen tapicskold össze a szőrrel borított felületet.

Előzd meg a bajt! A ruháidat olyan helyre tedd, ahol a háziállatok nem férnek hozzá, emellett rendszeresen fésüld ki a bundájukból a kihullt szőrszálakat. Rendszeresen porszívózd a szőnyeget és a bútorokat, és mosd ki az ágyneműt, ha az állat azzal is kapcsolatba került.

További tippek:

  • Ha a kutyádnak allergiája van, több szőrt hullajt.
  • A megfelelő állateledel segít egészségesebben tartani a háziállatodat, ami jelentősen csökkenti a szőrhullást.

 

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...