Hirdetés betöltése...

Otthoni praktikák a női baj előrehozására és eltolására


Hirdetés

Sokszor vagyunk mi nők úgy, hogy megjöhetne hamarabb, vagy éppen később az a fránya havibaj. Legyes szó egy nyaralásról, fontos eseményről, vagy egy randiról, ami éppen rosszul lett időzítve. Kihagyni mégsem akarjuk, de rosszul sem szeretnénk érezni magunkat.

Gyakran megesik, hogy a vérzés nem jön meg mikor kellene, vagy éppen nekünk lenne valami fontos és halaszthatatlan dolgunk, amit nem szeretnénk, hogy görcsök és folyamatos feszültség kísérjen. Jó lenne minél gyorsabban egy megfelelő gyorsító módszert találni, hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe mások előtt. Sok minden függvénye, hogy miért akarhatja valaki pár napot csúsztatni vagy éppen siettetni a menzeszét. Az éles fájdalomtól, a gyógyszerérzékenységen keresztül a nyaralásig rengeteg ok létezik.

A házi patika sok hasznos megoldást sorol fel azok részére, akik nem akarnak hormonalapú tablettát szedni, hanem könnyen beszerezhető természetes anyagokkal segítenék elő a meghozást, esetleg a késleltetést. Arra minden esetben vigyázni kell, hogy terhesség alatt ezeket a módszereket kerüljék a kismamák, mert problémákat okozhatnak!

– Tea az előrehozásért. Napi 4 deciliter rozmaringtea fogyasztásával, 4-5 nappal hamarabb is előrébb hozható a vérzés. Méhösszehúzó hatása révén segíti a folyamatokat, ezért terhes kismamáknak a fogyasztása tilos!

– Naponta 1dl vörösbort tisztán fogyasztva, és minden nap forró ülőfürdő a menzesz előtt hatásos lehet. A meleg elősegíti a vérzés megindulását.

– Kitolásra leggyakoribb módszer a citromlé fogyasztása. Ennek hatása nem mindenkinél garantált. Egyes oldalakon azt olvashatjuk, hogy már a menzesz megjötte előtt két héttel el kell kezdeni inni, de olvasható az is hogy elegendő egy héttel előtte elkezdeni a fogyasztást. Napi fél citrom, vagy 2 deci bolti citromlé segíthet, hogy később jöjjön meg.

– Az ismert és elismert szokások közé tartozik az Aviva torna. A benne szereplő gyakorlatsorozatok meghozzák és rendezik a nők havi ciklusát akaratuk szerint, emellett könnyítenek a változókor tünetein. Számos előnye van még a módszernek. Heti két alkalommal kell elvégezni a gyakorlatokat, ennél kevesebb alkalom nem éri el a kívánt hatást.

Ha nem akarunk a szerencsére és a szóbeszédre hagyatkozni a legbiztosabb eljárás a késés előidézésben a gyógyszeres készítmény használata (orvosok szerint csakis ezzel érhető el a megfelelő hatás).

Az erre a célra kifejlesztett fogamzásgátlót már az adott ciklus első napján ajánlott elkezdeni szedni, és egészen addig folytatni, amíg nem akarjuk, hogy meginduljon a ciklus újból. Akkor sem szabad abbahagyni, ha kis mennyiségű vérzés jelenik is meg.

Hirdetés
Hirdetés betöltése..