Otthoni megoldás fogkő eltávolításra


Hirdetés


A legtöbben csak akkor fordulnak fogorvoshoz, ha már kellően nagymértékű fogszuvasodást kell a szakember orvosoljon. Általános szokás, hogy a lakosság nagy többsége akkor keresi fel a fogorvosi rendelőt, ha már fáj a foga.

A fogkővel már mondhatni csak az igényesebbek fordulnak orvoshoz, de nem árt kezelni ezt a problémát is, hiszen hosszú távon az íny elsorvadását idézheti elő, ami akár a fogak elvesztéséhez is vezethet. Most eláruljuk, hogy otthon mit kezdhetünk az elmeszesedett és megkeményedett plakkal, azaz a fogkővel.

Hogy odahaza is el tudjuk távolítani a fogaink közül ezt a kellemetlen jelenséget, a legjobb megoldás erre a fogpor. Olcsóbb mint a fogkrém, patikákban, gyógynövényüzletekben és már nagyobb bevásárlóközpontokban is be lehet szerezni.

Ám a már makacsul besárgult és igencsak megszilárdult fogkövet csak fogorvos tudja eltávolítani, egy speciális ultrahangos eszközzel, de miután ez megtörtént, használjunk egy héten egyszer legalább fogport, mert a plakk-kezdeményezést, ami még lágy, a szemcsék könnyedén eltávolítják, a fogzománcot viszont nem bántják.

A fogkő kialakulásának gyakoriságát örökölhetjük is, hiszen függ a nyál ásványi anyag tartalmától. Vannak, akiknek az eltávolítás után már napok múlva visszaépül a fogkő, mások meg több hónapokra is fogkőmentesek maradnak. De egyes fogorvosok szerint meg kell tanulni helyesen fogat mosni, hiszen ha megfelelően és rendszeresen sikáljuk fogainkat, akkor a fogkőképződést tudjuk hátráltatni.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/otthoni-megoldas-fogko-eltavolitasra

Hirdetés


Hirdetés betöltése...