Őszülésre, hajhullásra, daganatokra és sok másra kiváló gyógynövény


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A búzafű az egyik legelérhetőbb gyógynövény, ami számtalan jótékony hatással bír.

buzale

Valójában nem újdonság ennek a fiatal búzából préselt édeskés, zöld lének az alkalmazása az egészség védelmére. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, a yogikus Óind – kultúrában és az Esszénus közösségekben.

Jótékony hatásai:

Hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből. A búzafű frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és enzimeket. Szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni, mert emésztése kevés energiát igényel, így a gyenge emésztésűek is jótékonyan fogyaszthatják. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. A búzafű egyszerre méregtelenít és – a táplálkozási hiányosságok pótlásával – növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben.

A búzafű lé tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza. A búzafű lé az egyik leggazdagabb A és C vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E, F, K, és B vitaminokban. Jelentős a B17 (laetrile) tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében.

Ősz haj az öregedés árulkodó jele. Átlagban az 50 éves emberek felének már jelentősen őszül a haja. Próbálhatunk mindent, drága hajfestéket, szinezőt, de csak időleges hatás miközben tönkre teszi a hajat. Rendszeres búzafű fogyasztásával megállíthatjuk hajunk őszülését, és nem csak ebben a tulajdonságában kitűnő, hanem az öregedést is jelentősen lassítja. Regenerálja a fiatalságért felelős sejteket, feszesíti a bőrt, méregteleníti a testet.

Dr. G. H. Erp-Thomas kutató tudós és termőföld specialista több mint száz különböző alkotóelemet volt képes kimutatni a friss búzafűből. Véleménye szerint ez egy “tökéletes étel”. 3 kg búzafű értékes tápanyagtartalma megegyezik 70 kg tetszőlegesen választott nyers bio zöldségekével.Erőteljesen lúgosító hatású, kimagasló kalcium, magnézium, és kálium tartalma van. Tizenhétféle aminosav található meg benne, ebből nyolc olyan, amelyet a szervezet nem képes önmaga előállítani. Az aminosavak külső bevitele azért fontos, mert hiányuk esetén allergiás reakciók jelentkezhetnek, romlik az emésztés, gyengülhet az immunrendszer, idő előtti öregedés következhet be. Enzimtartalma szinte egyedülálló, rendkívül sok benne a zsírbontó lipáz, a fehérje– és keményítőemésztést segítő proteáz, illetve amiláz, a szívizomszöveteket karbantartó transzhidrogenáz, valamint a sejtek öregedését lassító, szervezetünket a sugárzástól védő, gyulladáscsökkentő szuperoxid – dismutáz (SOD) enzim.
A búzafű magas enzim tartalma miatt erősen tisztító hatású, ezáltal elfogyasztása után azonnal reakcióba lép a szervezetünkben lévő mérgekkel és nyákosító anyagokkal.

Figyelem!
Először lehet, hogy émelygést fogunk érezni, amely azt mutatja, hogy a méregtelenítés beindult a testünkben. Előfordulhat erős hasmenés, fokozottabb izzadás, illetve aluszékonyság is, melyek mind feltétlen jelei a szervezet tisztulásának. Lehetőség szerint a búzafű fogyasztását követően egy órán belül ne együnk szilárd ételt. A méregtelenítés elősegítésére azonban igyunk nagyobb mennyiségű tiszta vizet. Magas klorofill tartalma segít a vérszegénységen, javítja a vérkeringést, valamint a sejtek és a szövetek oxigénellátását.

A klorofill kölcsönzi a növénynek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját. A világon minden élet tőle függ. A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek felépítését és működését is segítik. A vérfesték (hemoglobin) és a klorofill nagyon hasonlítanak egymásra. Az emberi vér pigment képződése ugyanolyan módon zajlik, mint a levélzöld képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofill tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti az oxigént szállító hemoglobin képződését. Mindazoknak, akik krónikus kimerültségben szenvednek, fáradtnak, csenevésznek érzik magukat. Akik nem akarják elfogadni, hogy életmódjuk, táplálkozási szokásaik révén kellemetlen testszaggal, rossz közérzettel éljenek.

• vágás, égés, bőrpír, csípés esetén rácsepegtetni a bőrfelületre.
• Komolyabb esetekben, (nyitott sebek, fekélyek, daganatok, stb.) a lével átitatott rostot borogatásként alkalmazhatjuk.
• Hajra téve hajmosás előtt egy órával, segít a lestrapált, töredezett haj regenerálásában. Jól bedörzsölve a viszkető, korpás fejbőrre is hatékony.
• Gargalizálva, vagy a füvet rágva és a rostot kiköpve, felfrissíti a leheletet, könnyít a torokfájáson. Csökkenti a fogínyvérzést és képes megszüntetni a duzzadt fogínygyulladást.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza:

proteázok : elősegítik a fehérjék emésztését
citokróm-oxidáz : antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
amiláz : elősegíti a keményítő emésztését
lipáz : zsírbontó enzim
fikocianin : segíti a vérképzést
transzhidrogenáz : segít a szívizomzatnak
SDO (szuper-oxid-dimutáz) : valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabad gyökfogó
melatonin : ez a hormon az összes életfolyamatról “gondoskodik”. Fiatalító hatása az általa kedvezően befolyásolt folyamatok, főleg az immunrendszer erősítésének következménye.

A kontrollált körülmények között végzett klinikai vizsgálatok (randomizált, kettős-vak) eredményeivel csak az utóbbi néhány évben ismerkedhettünk meg. Ezek közül az egyikben például arra a következtetésre jutottak a kutatók, hogy a búzafű préslé önmagában vagy kiegészítőként egyaránt hatékony lehet a fekélyes bélgyulladás kezelésében. Egy másik tanulmányból pedig az derül ki, hogy az antioxidáns hatású anyagoknak köszönhetően a mozgáskorlátozottsággal és fájdalommal járó reumás artritisz kezelésében lehet szerepe.

A csíráztatott búza és a búzafű lé fogyasztása a következő betegségek esetén ajánlott:

– bőr-, légúti betegségek
– fáradtság, idegrendszeri problémák
– bél-, májbetegségek esetén
– hajhullás, impotencia, ízületi gyulladás, hólyag- és vesepanaszok fennállásakor
– biztonságos és hatásos fogyókúrás szer is
– előnyösen befolyásolja a vérsejtek, a csontok, a mirigyek, az izmok működését is
– az immunrendszert is komolyan erősíti, és csökkenti a rákos megbetegedés lehetőségét

buzafule

Búzafűlé készítése házilag:

Ne próbálkozz mixelővel vagy robotgéppel, mert a gyors darálás megöli az enzimeket! Átmenetileg, egy sima húsdarálóval is egészen jó eredménnyel oldhatod meg a lényerést. Ann Wigmore Búzafű című könyvében is ezt ajánlja, kisegítő megoldásként, azaz jobb híján, én is kipróbáltam, működik. Részletesebben!

Amire szükséged van hozzá:

-műanyag tál(ebbe darálod)
-műanyag tölcsér(ezzel töltöd a lét)
-húsdaráló(igen,ezzel darálsz)
-jékockakészítő tasak(ha elszeretnéd tenni későbbre ebbe töltöd)
-géz, 1-2 réteg(ezzel “préselsz”)

A búzafüvet vágd 1-2 részre és lassan, kis csomónként daráld le. Azért lassan, hogy elkerüld a felmelegedést az enzimek védelmére, ez nagyon fontos, mert az enzimek tehetnek érted a legtöbbet, egyáltalán ezért van értelme fogyasztani a búzafüvet. A ledarált masszát tedd egy gézbe, és kézzel csavard ki belőle a lét! Nem árt védő kesztyűt használni, mert rendesen befogja a kezed. Ha nincs kesztyűd, egy nylon tasakkal is védheted a bőröd a zöldtől.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...