Óriási hadgyakorlat kezdődött a japán partoknál


Hirdetés


Három ország hadihajóinak részvételével nagyszabású gyakorlat kezdődött vasárnap a Csendes-óceán nyugati térségében, Japán partjai mentén.

150807-N-IP531-965, PACIFIC OCEAN (Aug. 7, 2015) The Nimitz-class aircraft carriers USS George Washington (CVN 73) and USS Ronald Reagan (CVN 76) transit the Pacific Ocean prior to conducting a hull-swap. The force structure change allows George Washington to undergo its mid-life refueling complex overhaul and Ronald Reagan to support the security and stability of the Indo-Asia-Pacific region. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Chris Cavagnaro/Released)

A gyakorlat kezdetén az Ronald Reagan amerikai nukleáris meghajtású repülőgép hordozó csatlakozott japán rombolókhoz és Kanada is küldött egy fregattot és egy ellátó hajót. Az Éles kard fedőnevű gyakorlatot kétévente tartják; most 57 ezer tengerészt mozgósítottak rá, 11 ezerrel többet, mint 2016-ban. A legnépesebb 47 ezer fővel a japán kontingens; ez a szigetország fegyveres erőinek egyötödét teszi ki.A hadihajók legénysége a tengeralattjárók elhárítását, a légi harcot, a partraszállást és a ballisztikus rakéták elleni védelmet gyakorolja.  A Ronald Reagan az Egyesült Államok legnagyobb hadihajója Ázsia térségében; ötezer tengerész és 90 harci repülőgép szolgál rajta. Jokoszuka japán kikötőben van a támaszpontja.

“Az amerikai-japán szövetség nélkülözhetetlen ennek a térségnek és az egész Csendes-óceánnak a stabilitása szempontjából” – jelentette ki Egava Hirosi ellentengernagy, a japán kontingens parancsnoka.

MTI

Hirdetés


Hirdetés betöltése...