Oregánó olaj


Hirdetés


OREGÁNÓ OLAJ!

1. Gyűjts össze egy csésze friss oregánólevelet, és helyezd a leveleket műanyag zacskóba.
2. Egy konyhai sodrófával vagy mozsártörővel törd össze az oregano leveleket, hogy kiadják a természetes olajokat.
3. Közben melegíts fel egy csésze hordozó olajat (olíva-vagy szőlőmagolaj jó lesz). Vigyázzunk arra, hogy ne hevüljön túl az olaj.
4. Amikor az meleg, adjuk hozzá az oregano leveleket és kevergessük át kis masszírozó mozdulatokkal.
5. Öntsük a keveréket egy tiszta edénybe, és húzzuk meg a fedelet. Aztán helyezzük az üveget tiszta és száraz helyre (a ablakpárkányon remekül elférhet), és hagyjuk ott két hétig.
6. Két hét múlva szűrjük le a leveleket és kész is az oregano olajunk. Belsőleg, ill. külsőleges használatra, bőrre kenve is kiváló.

FELHASZNÁLÁSI TIPPEK !

Külsőleg apróbb sebekre, horzsolásokra kiváló, valamint a nyár közeledtével gyakoribbá váló rovarcsípésekre is nagyszerűen lehet alkalmazni. Javasolható toroköblögetésre, fokrémhez, samponhoz, stb. keverve (pár cseppet), sőt, önmagában is pl. körömágyra, bőrkeményedésekre ecsetelve.

Belsőleg történő felhasználásához italokba, ételekbe keverve javasoljuk elkeverni. Mivel a koncentrált formának köszönhetően a készítmény jellemzően erős aromával és illattal rendelkezik, ennek legpraktikusabb módja az lehet, ha egyszerűen ételekbe, pl. salátákba tesszük, így szinte „észrevétlenül” juttathatjuk hozzá szervezetünket az oregánó értékes összetevőihez. Ízlés szerint adagolható.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...