Orbán Viktor: Közel a magyar vakcina a Koronavírus ellen!!


Hirdetés


Szokás szerint a Kossuth Rádióban ad interjút péntek reggel Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő számára vannak aktuális témák kezdve az európai gázválságtól a hazai gazdasági tervekig.

Megoldható lenne a magyar demográfiai helyzet

A magyar fiatalok akarnak gyermeket, többet, mint amennyi megszületik. Ha sikerülne lebontani azokat az akadályokat, melyek a gyerekvállalás előtt állnak, akkor a magyar demográfiai helyzetet sikerülhetne megoldani – emeli ki a kormányfő.

Lesz magyar vakcina

Mi magyarok is próbálunk fejleszteni vakcinát, nem állunk rosszul vele, egy bizonyos szakaszig már eljutottunk. Ez legalább olyan jó lesz, mint a többiek vakcinája, de lehet, hogy jobb, ezt fogjuk tudni gyártani a magyar gyárban – mondja Orbán. Szerinte emellett érdemes lehet más vakcinákat is gyártani, akár az orosz Szputnyikot például.

1 százalék alatt a betegség esélye oltással

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, riasztó a helyzet Romániában, ahol a kórházak megteltek – kezdi Orbán Viktor. Ott az átoltottság aránya 29%, Magyarországon 59, ez adja a különbséget.

Az oltás működik, a beoltottak közül megbetegedők aránya 1% alatt van

– emeli ki a miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: ő a hétvégén kapja meg a harmadik oltást, ez szerinte “felér egy életbiztosítással”. Orbán szerint “jó, ha van az ember zsebében egy maszk, de az nem véd meg bennünket, csak az oltásban bízhatunk.

Van vakcinánk, kórházi ágyunk, lélegeztetőgépünk, ápolónk, orvosunk. Nyáron felkészültünk arra, hogy egy nagyon erős őszi hullámot is át tudjunk vészelni anélkül, hogy az országot le kellene állítani – emeli ki.

Hamarosan élőben szólal meg Orbán Viktor

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorának ad interjút élőben Orbán Viktor. A fontosabb témák a következők lehetnek:

  • járványhelyzet
  • gazdasági kilátások
  • tervezett intézkedések
  • 2022-es minimálbér
  • uniós ügyek

Hirdetés


Hirdetés betöltése...