Hirdetés betöltése...

Olcsó és természetes tippek a szép hajért


Hirdetés

A boltokban nagyon nagy a kínálat, de ki tudja mi okból, bizony igencsak szeretjük a házi saját kezűleg kevert hajápolószereket. Sok esetben nem tudjuk kiválasztani a megfelelőt, már akkora a kínálat, vagy inkább részesítjük előnyben azt a szert, ami természetes, és már amúgyis van otthon, csak épp nem tudtuk, hogy a konyhán kívül a hajunkra is használhatjuk.

 

 

Nézzünk egy pár nagyon egyszerű, és mindig kéznél levő természetes ápolót, annak érdekében, hogy csillogó és ápolt hajkoronánk legyen.

Szódabikarbóna

Ez a legtutibb szer a világon, nagyjából minden bajon segít. De nem csak a konyhában alkalmazhatjuk, hanem fürdőszobai tisztításra, és hajunk ápolására is. A megszokott samponunkhoz, amikor kinyomtuk a tenyerünkbe, keverjünk egy evőkanál szódabikarbónát, és így mossunk hajat. Jót tesz a zsíros hajnak, nagy hatóerővel távolítja el a szennyeződéseket. Figyeljünk azonban arra, hogy valószínűleg kicsit világosítja fogja a hajat.

Sör

A haj öblítés előtt fél liter vízhez adjunk 3 evőkanál sört, és masszírozzuk át vele a fejbőrt. Fényes és élettel teli lesz tőle a haj.

Hajra vaj

A száraz, kitöredezett hajvégeket masszírozzuk át egy darabka vajjal. Lehetőleg jó minőségűt válasszunk, és ne margarint. Ezután tegyünk fóliát vagy úszósapkát a hajunkra, és hagyjuk hatni egy fél órán keresztül. Utána alaposan öblítsük le.

 

Aszpirin vagy citrom szőke hajra

A szőke hajat sokszor elszínezi, fakóvá teszi az uszoda vize vagy a termálvíz. Ilyenkor nem kell megijedni: 6—8 szem aszpirint törjünk össze jól, majd dörzsöljük bele a hajba, hagyjuk rajta 15 percet, utána alaposan öblítsük le.

A citrom is kiváló szőkítő. 1 liter öblítővízhez adjunk 20 ml frissen facsart citromlevet, és ha lehet öblítés után a napon szárítsuk meg a hajat, így jobb hatás érhető el. A kúrát akár egy hétig is végezhetjük.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/olcso-es-termeszetes-tippek-a-szep-hajert

 

Hirdetés
Hirdetés betöltése..