Németországban néhány étterem büntetést fizettet a vendégekkel, ha túl sok ételt hagynak a tányéron.


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Sajnos az élelem elosztása a világban finoman szólva sem tökéletes. Ez mondjuk nem új, hisz azt mindenki tudja, hogy amit pld. az USA-ban kidobnak ételt, annak a megfelelő helyre való eljuttatásával, millió éhezőt lehetne etetni! 🙁 Nem tudjuk, vajon mi motiválhatta pontosan Németországban néhány étterem tulajdonosát, de azt biztosan tudjuk, hogy az élelem pazarlásának megállítása, és hát persze gondolom az ezzel járó anyagi veszteség csökkentése fontos cél volt!

buffet_cm

Történt ugyanis, hogy A German Pulse nevű lap beszámolója szerint Németországban néhány étterem úgy döntött, nem erőlködik tovább tájékoztató kampányokkal, amelyek az  elképesztő mértékű élelmiszer-pazarlás ellen harcolnak, hanem egyszerűen, büntetést fizettet azokkal akik nem fogyasszák el a kiválasztott ételt!

A legtöbb probléma, a fix áron kínált svédasztalos étkezéseknél volt tapasztalható, hisz igen sűrűn megesett, hogy teljesen feleslegesen pakolták tele a tányérokat, noha teljesen elfogyasztani nem tudták az ételt! Szerintünk ez rendben is van így 🙂

Hogy mennyi az annyi? A hírek szerint azért ez nem olyan “vészes” és inkább figyelmeztető jellege van, 1-2 eurót kell fizetni-e annak, aki maradékot hagy a tányérján 🙂 Legfőképpen ázsiai éttermekben próbálkoznak ezzel, de más éttermek is gondolkodnak a “büntetés” bevezetésén!

Egy konkrét adat ellenben már van! A  stuttgarti Youki étterem tulajdonosa arról számolt be, hogy már 1000 euró gyűlt össze.

Vagyis itt, vagy sokan nem voltak elég éhesek, hogy elfogyasszák az összes kiválasztott ételt, vagy nincs visszatartó ereje a pár euró-s összegnek, vagy egyszerűen csak nem érdekli a vendégeket ez sem, pedig ha belegondolunk a mögöttes “mondanivalója” sokkal több mint ahogy azt első ránézésre gondolnánk…

Szerző: diabetika.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...