Nem lesz többé túlöntözött vagy kiszáradt növényed, ha ismered ezt a trükköt!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Veled is előfordult már, hogy túlöntözted a virágaidat? Vagy esetleg elutaztál, és nem volt, aki gondoskodjon a rendszeres öntözésről.

Ezzel a nagyon egyszerű módszerrel mindkét problémát örökre elfelejtheted. A hozzávalók a lehető leghétköznapibb dolgok: egy műanyag kupakra és egy flakonra, vagy egy sörösüvegre vés egy lecsavarható söröskupakra van csak szükséged, amit megtöltesz vízzel, ráteszed a pár helyen kilyukasztott kupakot és a nyakánál fogva a virágcserépbe nyomod.

ontozés1

Ügyelj rá, hogy az üveg vagy a flakon szája kb. a cserép alsó 1/3 részénél legyen, és vigyázz, hogy miközben beszúrod a földbe, ne sértsd meg a gyökeret. A növényed ezután az üvegből kapja majd a vizet, és pont annyit fog felszívni, amennyire éppen szüksége van, nem fog vízben állni, és nem fog kiszáradni.

Amikor a víz szintje az üvegben eléri a cserép földjének vonalát, vegyük ki, és töltsük újra. ha a műanyag flakon alját levágjuk, akkor ki sem kell venni, elég csak időnként újratölteni.

öntözése2

A vízbe rakhatunk tápsót vagy ricinusolajat is, így állandó lesz a növényünk tápanyag-utánpótlása. A kupakot a növényünk vízigények megfelelően lyukasszuk ki az alábbi ábra segítségével:

öntözés3

forrás: zoldujsag.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...