Hirdetés betöltése...

Nem egészséges a 100 %-os narancslé


Hirdetés

Vajon mitől lehet egészséges, friss és százszázalékosan natúr, sőt még bio is az a narancslé, ami hetek vagy hónapok óta ott állt az üzletben?

Egy történelmi és egészségességet visszatekintést elemző cikk szerint a polcokon megtalálható narancslevek manapság már sok jót nem tartalmaznak, azzal ellentétben, mint, ahogy azt a doboz feliratában említik. A narancsot olyan mértékben feldolgozzák, mielőtt dobozos lé születne belőle, hogy az szinte ihatatlan lenne a hozzáadott cukor és ízfokozók nélkül. Ami a frissességét illeti pedig, az igazság az, hogy sokszor egy évig is a gyártó tárolójában pihen a nedű, mielőtt létrehoznák belőle az „igazi” narancslevet.

A szakértők szerint körülbelül ugyanannyira mű a százszázalékos narancslé, mint a többi esetleg lenézett üdítő, amit azért mellőzünk, mert szénsavas, vagy túl nagy a kalóriaértéke.

Hogy melyik egészségesebb a boltban kapható kínálatból, azt semmiképpen nem tudjuk eldönteni. A legbiztosabb az, ha otthon készítünk friss zöldség és gyümölcsleveket, így legalább biztos, hogy szorul bele némi vitamin, és legalább nem lesz tele plusz cukorral és ízfokozókkal.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/nem-egeszseges-a-100-os-narancsle

Hirdetés
Hirdetés betöltése..