NEHOGY KIDOBD GYERMEKED TEJFOGÁT, HA KIESETT! AZ ÉLETÉT IS MEGMENTHETI!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A madzag egyik végén apró kis izgő-mozgó tejfogacska, másik végén kilincs, vagy apa keze. Egy mozdulat és este jöhet is a fogtündér, vagy a jó manó, attól függően ki mivel teszi elviselhetővé gyermekének ezt a kissé traumatikus élményt. De figyelem szülők: itt ne érjen véget a történet, gyűjtsd össze a fogakat, mert később szükség lehet rá!

fog.PNG.1200x630_q85_crop-center_upscale

A legújabb tudományos kutatások szerint azért nem ajánlatos, hogy eldobjuk a tejfogakat, mert azok olyan értékes genetikai anyagokat tartalmaznak, amelyek később segíthetnek különböző betegségek kezelésében.

Ezek a kis egérfogak ugyanis értékes őssejteket tartalmaznak. A mai tudomány lehetővé teszi számunkra, hogy az őssejteket felhasználva sikeresen küzdjünk eddig legyőzhetetlen betegségek ellen. Hála az őssejteknek manapság regenerálni lehet a neuronokat, a csontokat és porcokat, valamint a szívizomzat sejt szöveteit.

Tudományos kutatások eredményei bizonyítják: a gyermekek tejfogában lévő őssejtekkel kezelni lehet a leukémiát, Hodgkins-limfómát és a Myeloma multiplex betegséget.

Az azonban nagyon fontos, ahhoz hogy megőrizzük a tejfogakban lévő őssejteket, 48 órán belül le kell fagyasztani. Ez lehet egy steril zacskóban is akár a mélyhűtőnkben, de hosszútávon érdemes erre kialakított helyen tárolni. Az Egyesült Államokban már léteznek speciális bankok, ahol őssejteket és a köldökzsinórt tartósítják, és Magyarországon is beszélnek hasonlóak létrehozásáról. Addig azonban a mélyhűtő is megfelel.

forrás: tudnodkell.info

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...