Ne dobjuk ki az almahéjat!


Hirdetés


Legtöbbször a héjával együtt esszük az almát, de nagyon sok esetben, például levesekhez, süteményekhez, turmixokhoz, meghámozzuk, és a szemétben végzi. Pedig, ha tudnánk, hogy mi mindenre jó az egészségünk szempontjából, soha többet nem dobnánk el.

 

Nézzünk néhány fontos dolgot, mire jó az alma héja.

Rák ellen

Mégis, jobb, ha úgy döntünk, hogy héjastól esszük meg az almát, hiszen kutatások bizonyítják, hogy az igazán értékes anyagok, mint például az antioxidánsok és fenolok a héjában találhatóak.

 

Bőrápoló

Miután alaposan letisztítottuk az arcunkat, dörzsöljük át az alma frissen hámozott héjának húsos felével. A benne található savak eltávolítják az elhalt hámréteget, serkentik a vérkeringést és feltöltik vitaminnal a bőrt.

Kekszpuhító

Vannak olyan kekszek és sütemények, amelyek sokszor túl keményre sikerülnek. Például a mézeskalács szokott sokszor problémát okozni. Tegyük a keményebb kekszeket, pogácsákat egy jól záródó dobozba, majd rakjunk közéjük egy ép almát. Egy napon belül már finom puha süteményt fogyaszthatunk.

Készítsünk chipset

A héjat tegyük egy jól szellőző helyre újságpapírra, majd néha forgassuk meg, hogy egyenletesen tudjon száradni. Mikor jól kiszáradt, adagolhatjuk a reggeli müzlihez, vagy nassolhatjuk esténként a sok káros rágcsálnivaló helyett.

 

Csillogó edények

Ha megfeketedtek alumínium edényeink dobjunk bele pár almahéjat, majd öntsük fel egy kevés vízzel, és forraljuk fel. Hogy kívülről is eltávolítjuk a feketeséget, mártsunk a lébe egy szivacsot és azzal, vagy direkt az alma héjával dörzsöljük át az edényt.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ne-dobjuk-ki-az-almahejat

Hirdetés


Hirdetés betöltése...