Ne agyaljunk túl sokat! Felnagyítjuk a problémát


Hirdetés

Sokan egész nap képesek agyalni valamin, ha nincsen éppen semmilyen aktuális probléma, akkor addig gondolkoznak, csűrik-csavarják a dolgokat, amíg létre nem hoznak egy képzelt dolgot. Próbáljuk meg elfogadni a körülöttünk levő dolgokat, ne gondolkozzunk egész nap. Sokszor nehéz ezt kivédeni, de inkább éljük az életünket, és csendesedjünk le, ne kombináljunk folyton.

Nézzünk néhány módszert arra, hogyan tudjuk elkerülni, hogy fölöslegesen gondolkozzunk, kombináljunk.

  • Nézzük az éppen aktuális eseményt tágabb perspektívából: ami ma kibírhatatlanul fontosnak és nehezen megoldhatónak tűnik, lehet, hogy pár hét múlva már semmilyen jelentősége nem lesz a jövőnkre nézve.
  • Szabjunk határidőt: ha nem korlátozzuk egy bizonyos időre döntéseinket, képesek lehetünk belecsúszni abba a csapdába, hogy halogatunk, és még tovább rágódunk, esszük magunkat
  • Cselekedjünk gyorsan: nem kell túl sokáig gondolkozni, cselekedjünk megfontoltan és határozottan.
  • Nem kontrollhatunk mindent: az életnek megvan a saját maga körforgása, el kell fogadjuk, hogy minden esemény nem tőlünk függ. Ne akarjunk mindent megoldani, mert fölösleges energiapazarlásba kerül.
  • Ha fáradtak, éhesek vagy álmosak vagyunk, ne gondolkozzunk. Ilyenkor úgysem tudunk racionális döntéseket hozni, és csak még jobban elfáradunk, ráadásul döntés nélkül maradunk.
  • Éljünk a jelenben! Rengeteg energiát meg tudunk spórolni azzal, ha a jelen dolgokkal vagyunk elfoglalva, és nem azon agyalunk, hogy mi volt a múltban, vagy mi fog történni vajon holnap, holnapután.

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ne-agyaljunk-tul-sokat-felnagyitjuk-a-problemat

Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés betöltése...