Naponta hetven hirtelen szívhalál van Magyarországon


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Budapest, 2015. szeptember 24., csütörtök (MTI) – Magyarországon naponta hetvenen halnak meg hirtelen szívhalálban, holott ha a szívinfarktus jeleit észlelve azonnal mentőt hívnának, jelentősen javítani lehetne a túlélési statisztikákat és az infarktus utáni életminőséget – hívta fel a figyelmet Kiss Róbert Gábor, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kiemelte, a magyar lakosságnak meg kell tanulnia, hogy a mellkasi fájdalmat komolyan kell venni, ha nem múlik el rövid időn belül, haladéktalanul mentőt kell hívni. Minden 30 perc késlekedéssel 7-8 százalékkal nő a szívinfarktust követő halálozás veszélye – mondta.

Vasárnap a fővárosi Városligetben ismét megrendezik a Szívünk Napját, amelyen szűrővizsgálatokkal, előadásokkal és színes programokkal szeretnék felhívni a figyelmet a szív védelmére. Rékasi Károly színművész, a rendezvény egyik moderátora azt mondta, a fellépő művészek azért lesznek ott, hogy átadjanak egy fontos üzenetet: “Érezd jól magad hosszú évtizedeken át!”.

MTI

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...