Nagyon hasznos, konyhai praktikák, pár mondatban!!


Hirdetés

Néhány egyszerű “trükk” ami segíti és könnyíti a munkád, ha a konyhában tevékenykedsz:)

 

1,

Brokkoli párolás legegyszerűbb módja: Jénai aljára 1-2 evőkanálnyi enyhén sózott víz. Bele a rózsáira szedett, 1-2 cm száras brokkoli. Lefedve 6-8 perc alatt pont ideális állagúvá puhul a mikróban.

2,

A rántott hús puha lesz, ha a zsírból kiszedve hideg vízbe mártod, majd lecsöpögteted, végül lefedve tárolod tálalásig.

3,

Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját egy résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!

4,

A rozsdafoltot a ruhából citromlével lehet eltüntetni. A foltra friss citromlevet csepegtetünk, megdörzsöljük. A folt a szemed láttára tűnik el.

5,

Szárnyasok sütésénél, akár zsírral, akár vajjal öntözésnél nagyon célszerű egy kis szalicilt tenni a zsiradékba. Ez ropogóssá teszi a sültet.

6,

A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.

7,

Ha a karfiol főzővizébe kevés tejet teszel, akkor szép fehér marad!

8,

A tojáshab nem esik össze, ha kevés cukrot keverünk bele, mielőtt teljesen felvernénk!

9,

Ha száraztésztát főzünk, tegyünk a a főzővízbe egy kanál olajat, így nem fog összeragadni a tészta!


10,

A dióbél vagy mandulabél könnyen hámozható, ha előtte pár percig forró vízben áztatod!


11,

Sütés közben gyertyát gyújthatunk, így a kellemetlen szag nem terjeng a lakásban.

12,

Gombát csak sértetlen zománcú edényben főzzünk, mert a hibás zománcú edényben a gomba nemcsak megsötétedik, hanem kellemetlen fémes ízt kap!

13,

A csülök vizét ne öntsd ki, jó a bab- és lencsefőzelékhez. Fagyasztva is eltartható.

14,

Nem fogyott el a pezsgő? Sebaj. Elég, ha beleteszünk egy kanalat az üvegbe és betesszük a spájzba. Amikor fogyasztani akarjuk, betesszük a hűtőbe. Benne marad a buborék.

15,

A citrom friss marad, ha lefordítva tesszük be a hűtőbe.

16,

Vágó deszkát, fakanalat soha ne tegyünk nedvesen meleg helyre,mert meggörbül száradás közben.

17,

A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.

18,

A kenyértartóban jó szolgálatot tehet egy pár rizsszem vagy kockacukor. Jó nedvszívó.

19,

Ha húst klopfolsz, takard le egy fóliával vagy zacskóval, nem fog röpködni a rost szanaszét.

20,

A piskótatészta akkor lesz puha, és marad napokig is puha, ha egy pohár tejfölt vagy egy kis tejet keverünk bele.

 

forrás: xmagazin.hu, horvathnemagdi felhasználó

Hirdetés
Hirdetés betöltése...