Hirdetés
Néhány egyszerű “trükk” ami segíti és könnyíti a munkád, ha a konyhában tevékenykedsz:)
1,
Brokkoli párolás legegyszerűbb módja: Jénai aljára 1-2 evőkanálnyi enyhén sózott víz. Bele a rózsáira szedett, 1-2 cm száras brokkoli. Lefedve 6-8 perc alatt pont ideális állagúvá puhul a mikróban.
2,
A rántott hús puha lesz, ha a zsírból kiszedve hideg vízbe mártod, majd lecsöpögteted, végül lefedve tárolod tálalásig.
3,
Nem esik össze a piskóta, ha a sütő ajtaját egy résnyire nyitva hagyod. Támaszd ki egy hurkapálca-darabbal!
4,
A rozsdafoltot a ruhából citromlével lehet eltüntetni. A foltra friss citromlevet csepegtetünk, megdörzsöljük. A folt a szemed láttára tűnik el.
5,
Szárnyasok sütésénél, akár zsírral, akár vajjal öntözésnél nagyon célszerű egy kis szalicilt tenni a zsiradékba. Ez ropogóssá teszi a sültet.
6,
A kifacsart, félbevágott citrom héját lefagyasztom, így sütikbe könnyű belereszelni.
7,
Ha a karfiol főzővizébe kevés tejet teszel, akkor szép fehér marad!
8,
A tojáshab nem esik össze, ha kevés cukrot keverünk bele, mielőtt teljesen felvernénk!
9,
Ha száraztésztát főzünk, tegyünk a a főzővízbe egy kanál olajat, így nem fog összeragadni a tészta!
10,
A dióbél vagy mandulabél könnyen hámozható, ha előtte pár percig forró vízben áztatod!
11,
Sütés közben gyertyát gyújthatunk, így a kellemetlen szag nem terjeng a lakásban.
12,
Gombát csak sértetlen zománcú edényben főzzünk, mert a hibás zománcú edényben a gomba nemcsak megsötétedik, hanem kellemetlen fémes ízt kap!
13,
A csülök vizét ne öntsd ki, jó a bab- és lencsefőzelékhez. Fagyasztva is eltartható.
14,
Nem fogyott el a pezsgő? Sebaj. Elég, ha beleteszünk egy kanalat az üvegbe és betesszük a spájzba. Amikor fogyasztani akarjuk, betesszük a hűtőbe. Benne marad a buborék.
15,
A citrom friss marad, ha lefordítva tesszük be a hűtőbe.
16,
Vágó deszkát, fakanalat soha ne tegyünk nedvesen meleg helyre,mert meggörbül száradás közben.
17,
A puding nem bőrösödik meg, ha tálba öntés után egy kanál cukorral megszórjuk.
18,
A kenyértartóban jó szolgálatot tehet egy pár rizsszem vagy kockacukor. Jó nedvszívó.
19,
Ha húst klopfolsz, takard le egy fóliával vagy zacskóval, nem fog röpködni a rost szanaszét.
20,
A piskótatészta akkor lesz puha, és marad napokig is puha, ha egy pohár tejfölt vagy egy kis tejet keverünk bele.
forrás: xmagazin.hu, horvathnemagdi felhasználó