Miután megkapta az aranyérmet, a magyar úszó olyat tett, amire az egész világ felkapta a fejét!


Hirdetés


Szombaton egyből történelmi arannyal nyitotta Rasovszky Kristóf a kvangdzsui vizes világbajnokságot, ahol 5 km-en nyert, ezzel a magyar nyíltvízi szakág első vb-aranyát szerezte. A sikernél is fontosabb lett viszont az a gesztus, amit győzelme után tett, RASOVSZKY UGYANIS A TÖKUTOLSÓ, 61. HELYEN CÉLBA ÉRZŐ SZUDÁNI MOHAMED IBRAHIMNAK ADTA ARANYÉRMÉT.

A Nemzeti Sport tudósítása szerint a Rasovszky mögött 12 perccel végző Ibrahim hajnali háromkor érkezett meg a vb helyszínére, az útját is önmaga fizette, mindezt azért, hogy ott lehessen a világbajnokság után. Ibrahim sztoriját egy brazil újságíró fedezte fel, ő kérdezte meg Rasovszkyt az 5 km-es verseny után, hogy nem beszélne-e a szudánival.

„Persze” – válaszolta Kristóf, majd megkeresték Ibrahimot, és két jó szó helyett a magyar világbajnok azzal indított, hogy a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét.

Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul, és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!” – mondta neki, miközben elkészült a közös fotó.

Ibrahim gyakorlatilag szóhoz sem jutott a döbbenettől, de alighanem ekkorra végképp elkönyvelte magában: mindent megért, hogy itt lehessen, és ezt átélhesse. Mi pedig csendben azt könyveltük el, hogy Kristóf nem csupán fantasztikus úszó, de a szó klasszikus értelmében vett jó ember is. Akire tényleg csak felnézni lehet.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...