Miután céklát ettél, a vizeletedből megtudhatsz egy nagyon fontos dolgot a szervezetedről!


Hirdetés

Sokan szeretnék megtudni, hogy milyen állapotban van a gyomorsavuk. Erre mutatunk, most egy egyszerű “vizsgálatot”. Egyél meg egy céklát, majd a következő alkalomkor amikor wc-re mész, nézd meg, hogy milyen színűvé válik a vizeleted. 

  • Ha  a vizelet színe rózsaszínes, akkor a gyomorsavad túl gyenge, és kevés is van belőle.
  • Ha pedig tiszta, normális, sárgás színű, akkor nincs baj ezen a téren, van elég gyomorsavad, ami elég erős is.

Ahhoz, hogy a gyomorsavad le tudja bontani a fehérjéket, a pH-skálán a savassága el kell érje a 2-es értéket, és így a B-12 vitamin is felszabadul. Azonban ha a szervezeted nem állít elő kellő mennyiségű gyomorsavat, akkor a fehérjék nem tudnak megfelelően lebomlani, és úgy kerülnek be a vékonybélbe, hogy nem alakulnak át hasznos aminosavakká. És sajnos az is egy jelentős probléma, ha nem történik meg a B-12 vitamin felszívódása, hiszen így folyamatosan fáradtnak, kimerültnek, meggyötörtnek fogod érezni magad, ami jelentősen rontja majd az életminőséged.

sokcékla

De mire is van jó hatással a cékla: A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra – mint például a szemfáradás vagy szürkehályog –, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...