Mit tehetünk a hőhullámok ellen?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Leginkább a változó korban szenvednek a nők a hőhullámoktól, mely időszak sokak számára annyira elviselhetetlen, hogy egyik percben olyan forróság önti el őket, minta katlanban lennének, másik percben pedig kiveri őket a veríték.

hohullam

Nézzük, mit tehetnek azok, akiket hőhullámok gyötörnek.

  • Csökkentsük a stresszt, hiszen a szorongás által még alacsonyabb lesz a hormonszint. Az ösztrogénnek nagy szerepe van nem csak a peteérésben, hanem a test hőmérsékletének szabályozásában is.
  • Ha elegendő e-vitamint fogyasztunk, az segít megakadályozni, hogy a hőhullámok ránk törjenek.
  • Kerüljük a fogyókúrát, dohányzást, túlzott alkohol- és kávéfogyasztást. Mozogjunk minél többet, hiszen amellett, hogy számos a szervezetre gyakorolt pozitív hatása ismert, a stresszt is csökkenteni tudjuk.
  • Kerüljük a túl forró és fűszeres, csípős ételeket, hiszen ezek hatására még inkább felmelegedik a szerveztünk, beindul a vérkeringésünk, és egyre erősebbé válnak a hőhullámok.
  • Fogyasszunk sok vizet, ezt szinten tartja a szervezetünket, nyáron vagy a nagyobb melegben mindig legyen nálunk egy kisebb flakon szénsavmentes ásványvíz, nedves törlő. A lakásba, irodába pedig ventillátort is szerelhetünk. Kerüljük a tűző napot, a túlzsúfolt helyiségeket, tömegközlekedést. Ha csak tehetjük a déli órákban ne induljunk bevásárolni, inkább kössük egybe egy kis esti sétával.
  • Használjuk ki a gyógynövények erejét: segíthet a poloskafű , a vöröshere, a jamgyökér, a ginzeng, és az orbáncfű is

Forrás:http://twice.hu/eletmod/mit-tehetunk-a-hohullamok-ellen

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...