Mit tehetnek a kismamák a fogaik épsége érdekében?


Hirdetés


A terhesség ideje alatt sokan panaszkodnak azért, hogy megromlanak fogaik. Ez sokféle tényezőnek betudható, de hogyha előre tájékozódunk arról, hogy hogyan készüljünk fel a gyerekvárás időszakára, számos problémát megelőzhetünk.

 

Nézzük, mire kell fokozottan odafigyeljenek az állapotos nők a szájhigiéniával kapcsolatosan.

A várandósoknak gyakran megnövekszik az édesség utáni vágyuk, többet nassolnak. Gyakrabban képződik lepedék a szájüregükben, mely egy idő után a fogak romlásához vezethet. A baktériumok lebomlásakor keletkező sav rongálja a fogzománcot is. A cukorban gazdag ételek fogyasztása után minél gyakrabban kell fogat mosni.

Ha a terhesség első idejében hányás, émelygés lép fel, jó, hogyha a kismama gyakrabban mos fogat, vagy öblöget szódabikarbónás oldattal, hogy semlegesítse a megtelepedni szándékozó baktériumokat.

Gyakran fogínyvérzés is felléphet a nemi hormonok okozta vérbőség miatt, de ezt még nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolni a fogmosást. Ha nem mosunk fogat, könnyen megtelepednek a baktériumok.

Bizonyított tény manapság, hogy a baba számára szükséges kalcium az anya csontozatból oldódik ki. Így ez nem vezet a fogak romlásához, hanem a fent említett tények lehetnek az okozói. A kismamák mossanak minél gyakrabban fogat, öblögessenek szódabikarbónás oldattal, hogy ne tudjanak a baktériumok megtelepedni a szájüregükben. Jó, hogyha a kismama még a terhesség vállalás előtt elmegy egy fogászati felülvizsgálatra, és új indul neki a gyerekvállalásnak, hogy rendben vannak a fogai.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/mit-tehetnek-a-kismamak-a-fogaik-epsege-erdekeben

Hirdetés


Hirdetés betöltése...