MIT TEGYÜNK, HOGYAN SEGÍTSÜNK HA MÉRGET EVETT A KUTYÁNK?


Hirdetés


Először is meg kell próbálnunk tisztázni, vajon MIT és MIKOR nyelt le a kutya.

Olyan esetekben, amikor pl.lenyelte a tulajdonos szivre ható gyógyszereit, akkor még ott, a tulajdonos lakásában meghánytatjuk a kutyákat, hogyha a gyógyszer lenyelése 60 percen belül történt. Ugyanezt tesszük patkányméreg, ethylen glycol fagyásálló és sok más dolog esetében is, hiszen ilyenkor minnél gyorsabban kell cselekednünk!!

Abban az esetben, hogyha az állat idegentestet (pl.labdát, követ, stb) nyelt le, akkor nem hánytatunk. A lényeg az, hogy mérgek és gyógyszerek lenyelése esetén AZONNAL és még OTTHON meghánytattatjuk a kutyákat, mépedig 3%-os hidrogén peroxiddal.

Sokan tartanak otthon 3%-os hidrogén peroxidot, vagy Hyperol tablettát kissebb sebek, zúzódások kezelésére. A 3%-os oldat felhasználásra kész, a tablettából 2db-ot kell 0,5dl vízben feloldani. Ha az állat gyomra üres, úgy először etessünk meg az állattal kenyeret, rizst, vagy akár kutyakaját is és csak UTÁNA adjuk be még otthon a hidrogén peroxidot. Tele gyomrot ugyanis könnyebb kiüriteni és a lenyelt gyógyszereket, mérget könnyebb igy eltávolitani. Hogyha a kutya nem hányt otthon, akkor még egyszer be lehet adatni a hidrogén peroxidot, de összesen csak KETSZER.

Ezek után mindenféleképpen állatorvoshoz kell menni!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...