Mit tegyünk, ha már nem bírunk ébren maradni?


Hirdetés


Valljuk be, sok esetben nem könnyű a munkában ébren tartani, nem csak a gondolatainkat, hanem szó szerint magunkat is. Főként ilyenkor, mikor ősszel egyre rövidebbek a nappalok, és ha erre még az időjárás is rájátszik a borongós, esős délelőttjeivel, akkor ihatjuk nyakra-főre a kávét, hogy túléljük a napi nyolc óra munkát.

Azonban egyes kutatások arról szólnak, hogy hiába iszunk sok kávét, ezzel próbálva meg feldobni magunkat, hiszen egy adott mennyiség meghaladása esetén, nem hogy éberebbek leszünk, hanem éppen ellenkezőleg, inkább ledőlnénk egy kicsit és pár pillanatra álomba szenderülnénk.

Hogy minél tovább fittek és aktívak maradjunk a nap folyamán, jó tudni, hogy ebben fontos szerepet játszik a reggeli. Hiszen az étkezés után megemelkedik a vércukorszint, ez pedig hatásos ellenszere az álmosságnak. Útközben is be lehet valamit kapni, elég egy kifli és pár korty gyümölcslé, vagy teljes kiőrlésű kekszet is elmajszolhatunk, utána pedig jöhet egy alma.

Fontos a friss levegő is, sok irodában alig szellőztetnek, pedig ez a hidegebb hónapokban is fontos lenne, hiszen az oxigénnel teli levegő az agyműködésre ébresztő hatással van.

A friss víz is jó, igyunk pár kortyot, vagy pedig öblítsük le arcunkat, így a sokkal hamarább magunkhoz térünk, a vérkeringésre is élénkítő hatással van. Egyes források szerint kávé helyett fogyasszunk főként maté és a zöld teát.

 

Forrás:twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...