Mit esznek a Google-nél? Mire tippelsz? Hát nem birkapörköltet :)


Hirdetés
 Az evés összehozza az embereket – ezen az elven a közös konyhák nagyon fontos szerepet játszanak a Google dolgozóinak az életében. De a vezetőség arra is kezd odafigyelni, mit esznek a beosztottak – írja a Washington Post.

A Google-nél nem lehetnek a konyhák a dolgozóktól 200 láb, vagyis körülbelül 60 méternél távolabb. Ehhez állítólag a társalapító, Sergey Brin ragaszkodott – írja a Washington Post. Az alapkiindulás az, hogy az evés összehozza az embereket, és étkezés közben sok olyan ember összefuthat a konyhában, akik egyébként teljesen más részlegeken dolgoznak. A cégnél viszont az is nagyon fontos, hogy mit fogyasztanak a dolgozók.

Az alkalmazottak a cégnél ingyen juthatnak hozzá a finomságokhoz, üdítőkhöz, rágcsákhoz is. Régen különösen az M&M’s cukorkák voltak népszerűek, a Google azonban rájött, nem feltétlenül jó, ha egészségtelen édességekkel “tömik” az alkalmazottakat. Ezért hosszas előkészületek után stratégiát váltottak: zárható tárolókba tették az édességeket, míg az átlátszó és könnyen hozzáférhető edényekbe gyümölcsöket és egyéb, jóval egészségesebb rágcsákat tettek, ennek eredményeképp az irodában jelentősen visszaszorult az édességfogyasztás.

Hasonló “kísérletet” végeztek az üdítőkkel is. A vizeket szemmagasságban helyezték el, míg a cukros üdítőket hátra tették, hogy ne legyen szem előtt. A vízfogyasztás néhány hét alatt 47 százalékkal nőtt, a cukros üdítőkből pedig 7 százalékkal kevesebb fogyott.

 A Google dolgozóinál is terjedő étkezési stílus,  nem esznek öntudatlanul hatalmas adagokat!

Új étkezési stílus terjed az USA-ban, amely a buddhista elvonulóhelyekről kiindulva már az egyetemek falai közé is beszivárgott, sőt a Google-nál is kipróbálták. Lényege a tudatosság: az ízek és az étel állagának tudatos megtapasztalása és élvezete a csendben.

A gyümölcs kötelező!
A jó kedv is “kötelező”
Szóval ez egy meseország, étkezés terén is. Sajnos mindannyian tisztában vagyunk vele, ha van miből, jóval könnyebb egészségesen, és tartalmasan táplálkozni! No de nem baj….Azért azt is leszögezhetjük, hogy nem csak a Google-nél lehet jókat enni,  és abban is biztos vagyok, hogy nem ettek még olyan finomakat amit sok magyar családban készítenek és  fogyasztanak el, akár a mai napon is:)
forrás:cracktwo, jobline.hu
 
Hirdetés
Hirdetés betöltése...