Mit és hogyan pakoljunk a hűtőbe, hogy minél tovább elálljon?


Hirdetés


Elég valószínű, hogy önnek sem az a legjobb foglalatossága, hogy szépen elrendezzen mindent a hűtőben, és oda pakolja a különböző élelmiszereket, ahova azok igazán valóak. Most itt egy videó arról, hogy mit és pontosan hova is kell rakni a hűtőszekrényben.

Business Insider egy videóban összeszedte, hogy pontosan mely termékeket hova is kell elhelyezni a hűtőben, és miért. Az alapvetés az, hogy ha megfelelően tároljuk az élelmiszert, akkor azok tovább maradnak frissek – őrzik meg szavatosságukat –, emellett pedig kevesebb betegséggel is találkozhatunk (például gyomorrontás).

A felső polcon a leginkább állandó a hőmérséklet, ide a vajat, sajtot, más tejtermékeket (például joghurtot) érdemes elhelyezni.

A középső polcra a már elkészített ennivalót (dobozban) és sült húsokat kell rakni. A legalsó polcra, itt van a leghidegebb, a fel nem dolgozott húsokat, halat, tojást és tejet jó rakni. Az egyik kihúzható fiókba a zöld, leveles zöldségeket érdemes elhelyezni, itt ugyanis nagyobb a nedvesség, így tovább maradnak frissek ezek a zöldségek. Vannak ugyanakkor olyan zöldségek, gyümölcsök – ilyen például az alma, vagy a körte –, melyek etilén gázt bocsátanak ki, ez pedig gyorsítja a rothadást. E gyümölcsöket el kell különíteni a többitől, vagyis érdemes ezeket a másik kihúzható fiókba tenni.

A hűtő ajtaja a leginkább meleg terület, ide a majonézt, különböző szószokat érdemes elhelyezni. Alapszabály, hogy ha azt akarjuk, hogy sokáig friss maradjon az élelmiszer, akkor csomagoljuk be, dobozoljunk. A hűtő hőmérsékletét pedig tartsuk 4,5 Celsius-fok, a mélyhűtőt pedig mínusz 17,5 Celsius-fok alatt.

A videó itt tekinthető meg.

Forrás:http://utajovobe.eu/hirek/hulladek/4596-mit-es-hogyan-pakoljunk-a-hutobe-hogy-minel-tovabb-elalljon

Hirdetés


Hirdetés betöltése...