Miről ismered fel a minőségtelen arckrémet?


Hirdetés


Manapság minden eladó, és ez természetesen a szépségiparra is érvényes. Sőt! Most ráadásul az arckrémekről lesz szó, ami nagyon kényes terület. Most segítünk abban, hogy hogyan lehet kiszúrni a minőségtelen arckrémeket.

 

 

Nem mindig a legdrágább kence a legjobb. Egy felmérés szerint Magyarországon a nők kétezer forintig mennek el, a fölött már kevesen vásárolnak arckrémet. Az egyik legjobb eszköz, tulajdonképpen egy szerv, aminek segítségével kiszúrhatjuk a minőségtelen krémet, az az orrunk.

Ha valami büdös, kellemetlen szagú, akkor az valószínűleg az arcunknak sem olyan jó. De ha valamelyik kenőcs túl illatos, már annyira, hogy gyanút fogsz, az sem biztos, hogy jó választás, mert ezekben a termékekben rengeteg mesterséges színezék, illóolaj található. Az illóolaj is hiába készült természetes összetevőkből, még komoly bőrirritációt is okozhat. Inkább ne vegyük meg a krémet, ha nem tudjunk megszagolni, nincs tester belőle, inkább hagyjuk a polcon.

Nézzük meg alaposan az összetevők listáját. Az arckrémekben semmi keresnivalója nincsen a kőolajszármazékoknak, különböző illatanyagoknak, a sodium lauryl sulfate-nak, a parabéneknek és a denaturált szesznek, hiszen ezek kiszárítják a bőrt, rombolják az arcbőr védekezési képességét, noha éppen a hidratálás, ránctalanítás lenne a fontos.

Egyedül csak azok a termékek a megbízhatók, amelyeken a bio felirat szerepel. Az, hogy valamelyik krém organikus összetevőkből készült például, még semmit nem jelent, mert ezt nem ellenőrzik le, csak a biominősítést kell megvizsgálniuk. Figyeljünk oda tehát a marketingre is. Egy másik hasznos tipp, hogy ha nem kell, ne váltsunk másik arckrémre, maradjunk a bevált termékünknél.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/mirol-ismered-fel-a-minosegtelen-arckremet

Hirdetés


Hirdetés betöltése...