Mire figyeljünk, ha töredezik a körmünk?


Hirdetés


Ha azt vesszük észre, hogy körmeinken valamilyen elváltozás, színesedés, töredezés van, jobb utánajárni, hogy mi okozhatja. A töredezettség nem csak esztétikailag jelenthet problémát, hanem arra is figyelmeztet, hogy a szervezetben felbomlott az egyensúly.

 

Mire kell odafigyelnünk, és mit kell tennünk, ha hirtelen repedezni, töredezni kezd a körmünk?

Derítsük ki, hogy mi az oka

A töredezettséget gyakran valamilyen vitaminhiány okozza, azonban mielőtt önfejűen pótolni akarnánk a hiányt, nem árt egy vérképvizsgálatot csináltatnunk. A töredezettség hátterében cink, A-vitamin, kalcium de akár vashiány is állhat.

 

Nem mindegy, mit eszünk

Figyeljünk oda arra is a vitaminokon túl, hogy megfelelő és kiegyensúlyozott legyen táplálkozásunk. Fogyasszunk főleg most tavasszal sok zöldhagymát, zöldborsót, sajtot, tejet és a húsokat se hanyagoljuk. A gabonafélékben nagyon sok olyan tápanyag van, amelyek hozzájárulhatnak a repedezettség megszüntetéséhez.

Csak csínján a manikűrrel

Legalább, amíg fel nem épül a körmünk, vigyázzunk, hogy ne vigyük túlzásba a lakkozást. A sok vegyi anyag, a lakkok és körömlemosók semmiképpen sem tesznek jót egy beteg körömnek. Ebben az időszakban olló helyett inkább körömreszelőt használjunk, és ezt is ne oda-vissza, hanem egy irányba tologassuk.

 

Hidratáljuk megfelelően

A túlságosan kiszáradt kéz körme jobban töredezni. Vigyázzunk arra, hogy mindig legyen hidratált, de ezt se vigyük túlzásba, mert az sem tesz jót. Például, ha repedezett a körmünk, mosogatáskor jobb, ha gumikesztyűt használunk, utána pedig szárazra töröljük a kezet, és utána enyhén bekenjük körömápoló teafa olajjal.

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/mire-figyeljunk-ha-toredezik-a-kormunk

Hirdetés


Hirdetés betöltése...