Mindennapi gyötrelmek: Egymillió magyar küzd ezzel a problémával


Hirdetés


A több mint négymillió magyar munkavállalóból legalább egymilliót érinthet közvetlenül a munkahelyi stressz. A vállalatok negyven százalékánál van valamilyen szintű probléma a stresszel, sőt több mint nyolc százalékuknál nagy a baj – olvasható ki a Stressz Barométer felméréséből. A legstresszesebb munkahelyek a szolgáltatóiparban találhatók, s a stressz miatt kieső munkanapok összesen 440 milliárd forintos kárt okoznak évente.

A stressz önmagában nem okoz problémát abban az esetben, ha nem tartós, sőt, egyes esetekben motiváló, inspiráló erővel is bír. Ha azonban valakinek nap mint nap feszült légkörben, stresszes környezetben kell dolgoznia, az előbb-utóbb megbetegedéshez vezethet.

A bőrérzékenység, a csalánkiütés, a gyakori fejfájás, a heves szívverés, a remegés, a vérnyomás-emelkedés, az alvászavar, az izzadás, a pirulás vagy éppen hidegrázás is intő jel lehet.

A cégeknek is érdeke lenne

A munkahelyeket a törvény is kötelezi a szociális kockázatok, a stresszfaktorok felmérésére, és javaslatokat, terveket is ki kell dolgozniuk arra, hogyan tudják csökkenteni vagy akár megszüntetni a kiváltó okokat – hívta fel a figyelmet dr. Juhász Ágnes pszichológus a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

 

forrás: hirado.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...