Mindenki észrevette már a farmerzseben lévő kapcsokat, de kevesen tudják mire szolgál!


Hirdetés


Nem, nem dekorációs céllal kerültek fel a farmerzsebre. A magyarázat egészen mást takar, az alábbiakban eláruljuk neked.

farmer-kapocs-1

Nagyon sokan hasztalannak gondolják a farmernadrágon lévő kapcsok jelenlétét, azonban éppen olyan hasznosnak bizonyulnak, mint a nadrág más elemei. Nem dekorációs céllal kerültek fel a nadrágra, igen jól meghatározott szerepük van

A farmer történelme is bizonyíta ezt: A farmert eredetileg a munkásosztály hordta, mert igen ellenálló volt a kemény fizikai munkára, ám a zsebei minduntalan leszakadtak. A probléma akkor merült fel, amikor a munkások azért kezdtek el panaszkodni, mert a zsebek minduntalan leszakadtak, számukra viszont fontos volt.

Egy helyi varró, Jacob Davis zseniális ötlettel állt elő, kapcsokkal fogta össze a zsebek széleit, hogy azok rezistensebbek legyenek. Ez 1873-ban történt, Jacob pedig megtalálta a munkásosztály problémájára a megoldást. Mivel ötletét zseniálisnak tartotta, be akarta jegyeztetni, de nem volt elég pénze, így megkereste Levi Strauss-t, aki gondoskodott a dologról. Azóta van kapocs a farmernadrágon, ami még ma is igen hasznos.

forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...