Mind a 4 végtagját amputálni kellett, mert elvágta az ujját… :(


Hirdetés

Egy szokásos nap volt február 25.-e az 54 éves Marguerite Henderson számára. Ám egyszer csak észrevette, hogy egy aprócska vágás van a jobb kezén, amit egy papírlap okozhatott nemsokkal régebben. Nem foglalkozott vele, hisz kicsi sérülés volt, úgymond “mindennapos” az  ilyesmi, egy ember hétköznapjaiban. Másnap azonban látta, hogy fertőzés kezd kialakulni rajta, ezért elment a gyógyszertárba, hogy vegyen valamit. A gyógyszerész figyelmeztette, hogy mutassa meg egy orvosnak, de Marguerite ezt nem tette meg. Ez végzetes hiba volt… 🙁  24 óra elteltével már nagyon rosszul érezte magát.

Ebédidőben már nagyon rosszul volt. Az arca elkékült, majd elszürkült – emlékezett vissza Kim Donnachie, Marguerite legidősebb, 27 éves lánya.

Ekkor már kellőképpen megijedt mindenki, és azonnal kórházba szállították. Ott szembesültek a szörnyű hírrel, hogy a fertőzés szepszist ( vérmérgezés ) okozott. Marguerite állapota rohamosan romlott, másnap elkezdtek leállni az asszony szervei, 7 napig mesterséges kómában kellett tartani. Az orvosok semmi jóval nem biztatták a családot, figyelmeztették őket, hogy a legrosszabbra kell készülni.

– Tudtuk, hogy csak idő kérdése, mikor hal meg, de az édesanyánk erősen harcolt magáért – mondta Kim.

Az orvosok azonban arra jutottak végül, hogy azzal megmenthetik az életét, ha mind a négy végtagját amputálják, ezzel talán legyőzik a halálos fertőzést, ezért egy rövid időre felébresztették az asszonyt, hogy ezt elmondják neki. A család, és  Marguerite is beleegyezett az orvosok döntésébe, így elvégezték a műtétet.

Nemrég egy adománygyűjtő kampányt indítottak, amivel 80000 fontot (27 millió 600 ezer forint) szeretnének összegyűjteni, amiből bionikus kéz- és lábprotézist, valamint elektromos kerekesszéket szeretnének venni.

– Édesanyánk mindig nagyon energikus volt, állandóan úton volt – mondta Kim. – Tudja, hogy nagyon szerencsés, hogy ezzel a műtéttel megmentették az életét, és a protézissel megpróbáljuk visszaadni neki az életét.

via dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés betöltése...