Milyen finomat készíthetünk bodzavirágból?


Hirdetés

A bodzaszörpöt sokan imádják és készítik is, de ezen túl még sokféle felhasználása létezik az aromás virágkehelynek.

 

 

A bodzavirág szinte bárhol beszerezhető, hiszen egy hétvégi kirándulás alkalmával az utak mentén is összeszedhetünk egy kosárra valót.

Vigyázat, ínyenc finomságok következnek! Csak az olvassa, aki mértékletesen tud nassolni.

Készítsünk levest

Igen, furán hangzik, de a törtfehér virágokból levest is készíthetünk. Forraljunk fel egy liter friss tejet, majd keverjünk hozzá 6 jól megmosott nagyobb bodzavirágot. Keverjük el benne jól, majd hagyjuk állni 15 percet, ezután szűrjük le. Adjuk hozzá 4 tojássárgával elkevert 1 evőkanál gyümölcscukrot, majd ismét forrósítsuk fel, és lassan kevergessük. Készítsünk a tojások fehérjéből habgombócokat, akárcsak a madártejhez és adjuk hozzá a leveshez. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott friss citromfűvel.

Bodza bundában

Ezt az édességet már ismerik egy páran, nem annyira különc nassolnivaló. Készíthetjük vasárnapi desszertre, de vacsoravendégeket is meglephetünk vele. Fejenként körülbelül 2 nagyobb bodzavirágot számoljunk, de lehet többet is. Jól mossuk meg a virágokat, majd csepegtessük le, és itassuk le egy törlővel óvatosan. Készítsünk sűrű palacsintatésztát, és mártsuk bele a virágokat. Forró olajban süssük, majd tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

Bodzavirágzselé

9 szép nagy bodzavirágot jól megmosunk, majd fél liter vízben lefedve 3napig áztassuk. Ezután leszűrjük, hozzáadjuk egy fél citrom levét és fél kg zselésítő cukrot. Tegyük a tűzre, majd körülbelül 5-10 percet kavargassuk, míg besűrűsödik, zselés állagú lesz. Majd töltsük befőttes üvegekbe, és használjuk süteményekhez, palacsintához, kenyérre kenve.

/Cukor helyett használjunk egészséges alternatívát,pl nyírfacukor, stevia, stb .-a szerk./

Forrás:http://twice.hu/receptek/milyen-finomat-keszithetunk-bodzaviragbol

Hirdetés
Hirdetés betöltése...