Miért tegyük a hagymát a fagyasztóba? Ez a trükk megváltoztatja az életed!


Hirdetés

A hagymát imádjuk, és nap mint nap használjuk is. Azonban ha nagyobb mennyiséget kell egyszerre megtisztítanunk, és felvágnunk, siralmas lesz a vége. Ugyanis, vannak olyan példányok, amelyek borzalmasan tudnak csípni.

Ha te is kipróbáltál már egy csomó trükköt annak érdekében, hogy elkerüld a sírást hagymapucolás közben, akkor nem vagy egyedül. Egyik sem jött be? Akkor ezt a módszert ki kell próbálnod, hiszen nagyon hatékony! Fogd a hagymát, és használat előtt tedd 10 percre be a fagyasztóba. Ha utána fogod használni, egészen biztosan nem fog csípni. Próbáld ki!

Van még néhány konyhai trükk, amit még megosztunk veled:

Ha azt szeretnéd, hogy a zöldségek ropogósabbak legyenek, áztasd hideg vízbe őket. Majd tegyél egy fél krumplit is a vízbe. Ezzel a módszerrel ropogósabb lesz a zeller, a sárgarépa, és a zeller is. Ha úgy érzed, hogy a bor kissé savanykás lett, nem kell eldobnod. Áztass bele néhány szem mazsolát, és máris sokkal finomabb lesz.

Hogy a só ne csomósodjon össze, tegyél bele néhány rizsszemet. Ez majd felszívja a nedvességet. Ha tojás főzöl, tegyél a vízbe egy csipet szódabikarbónát, és pár csepp citromlevet. Sokkal jobb lesz a végeredmény, és könnyebben meg lehet majd hámozni.

forrás: tudasfaja.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés betöltése...