Miért szeretjük a balzsamecetet?


Hirdetés


A balzsamecettel egy ideig nem voltam jó barátságban, vagyis valahogy úgy voltam vele, hogy túl nagy luxusnak gondoltam. Meg sem kóstoltam, hiszen úgy gondoltam az ecet, az ecet, jó lesz nekem a rendes ecet is. Ha meg valami különlegesebbre vágytam, akkor maximum almaecetre váltottam. Igen ám, de egyszer, puszta kíváncsiságból megkóstoltam a balzsamecetet, azóta imádom. Azon túl, hogy íze is teljesen más, mint az általunk megszokott ecetének, az egészségünkre gyakorolt hatása sem elhanyagolandó.

Ha eddig az volt a problémád, hogy túl drága, mostanság már igazán baráti áron is hozzá lehet jutni. Szóval, megéri kipróbálni: selymesen savanykás, de édes és ízlelőbimbó serkentő egyszerre.

A balzsamecet egy véletlen folytán keletkezett: a mustot a hordóban felejtették jó sokáig, míg színt és állagot váltott. Amikor először használták fel az étkezéshez, nem gondolták, hogy ennyire finom ízt ad az ételeknek.

Napjainkban a legfinomabb és legértékesebb a modenai balzsamecet, mely egy hosszú, 12 éves érési folyamat eredménye.

Ne drágálljuk a balzsamecet árát, inkább válasszunk egy közepes, de inkább drágább árkategóriájút, mivel a nagyon olcsókhoz már kőolajat használnak. A balzsamecet igazi gyógyír, ott fejti ki a hatását a szervezeten belül, ahol éppen szükség van rá. Élénkíti és tisztítja a szervezetet, gyulladás gátló, elősegíti az emésztést, pusztítja a bélrendszerben megbújó kórokozókat, salaktalanít. Legértékesebb tulajdonságának azt tartják, hogy mindig fiatalon tart, hiszen tele van antioxidánssal. Tehát, ha úgy gondoljuk, hogy tökéletes az egészségügyi állapotunk, akkor is fogyasszunk napi rendszerességgel balzsamcetet, hogy mindig fiatalok maradjunk. Szinte bármilyen ételhez használhatjuk: aromássá varázsolhatjuk balzsamecettel salátáinkat, húsainkat, de az olaszok még a fagylaltot is megbolondítják vele.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/miert-szeretjuk-a-balzsamecetet

Hirdetés


Hirdetés betöltése...