Miért jó a mediterrán diéta?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Sokféle diéta létezik, mindenki a számára megfelelőt úgy kellene kiválassza, hogy mire reagál jobban a szervezete, melyik működik jobban számára. A diéták szervezet függők: van, akinek az egyik válik be, van, pedig akinek másik.

 

Nézzünk 4 komoly érvet amellett, hogy a mediterrán diéta miért jó sokféle ember számára. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a mediterrán országokban élnek a legegészségesebb emberek, nézzük, mit tanulhatunk tőlük.

Friss zöldségekben, gyümölcsökben, halakban, olajos magvakban gazdag étrendjük segíti őket hozzá ahhoz, hogy eléggé elkerülik őket a szív-és érrendszeri, daganatos betegségek, és viszonylag magas életkorral rendelkeznek.

Nem kell számolni a kalóriákat

Kiegyensúlyozottan étkeznek, és közben nem töltik idejüket azzal, hogy idegesen számlálják, hogy mennyi kalóriát is fogyasztottak el. Sok olívaolajat, halat, friss zöldséget fogyasztanak. Az olajos magvak és a teljes kiőrlésű kenyerek pedig alapját képezik étrendjüknek. De vigyázat, a magvaknál mértéket tartanak, nem zsákszámra eszik.

 

Friss, szezonális

Hangsúlyt fektetnek arra, hogy amit megesznek, az mindig friss legyen. Nem gyorséttermekben étkeznek, és nem konzervekből próbálják pótolni a vitaminszükségletet. Mindig szezonális zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak.

Telített zsírok

A zsírokat nem kell kiiktatni étkezésünkből – vallják a mediterrán országok lakói. Sőt… csak éppen egészséges telített zsírokat kell fogyasztani, mint például olívaolaj. Ezek segítenek sok betegség megelőzésében is.

Ne éhezzünk!

Az éhezés az egyik legnagyobb ellensége az egészséges-diétás életmódnak. Hiszen, mindahányszor táplálékhoz jut a szervezetünk többszörösét kéri, mintha normálisan ennénk. És ezek után még jól el is raktározza az ínségesebb időkre. Éppen ezért nassoljunk napközben. De csak módjával. Fogyasszunk egészséges sajtokat, például fetát, olívabogyót, dióféléket.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/miert-jo-a-mediterran-dieta

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...