MIÉRT HASZNOS A PÁLMAFASZIRUP


Hirdetés


A kulináris élvezetek hódolói minden bizonnyal ismerik ezt a jellegzetesen Kanári-szigetekhez köthető édességet. A pálmafaszirup azonban nemcsak finom, de egészséges is, segítségével megszabadíthatjuk a szervezetet a káros méreganyagoktól!

A trópusi vidékeken növekvő néhány száz különböző pálmafaj között van három, amely különösen hasznos az emberek számára: a kókusz-, az olaj- és a cukorpálma. A pálma virágzásban lévő termő hajtásait mindennap egy kissé visszavágják. Így a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs fejlődne. A hajtások tövéből az édes nedv nagy, üreges bambuszhengerekbe csorog. A masszát ezután nagy tartályokba töltik, amit nyílt tűzön melegítenek fel. A víz ekkor elpárolog, és szilárd cukor marad vissza.

A pálmafaszirup egészségesebb a cukornál

A pálmafaszirupot a helyi lakosság különlegességnek tartja, és finomabb íze miatt jobban kedveli a fehér cukornál. Vizsgálatok azt mutatják, hogy a pálmacukor roppant gazdag ásványi anyagokban. Ezek a különleges összetevők még csak most kezdenek mint egészséges cukorhelyettesítők elterjedni a köztudatban. Legnagyobb előnyük, hogy alacsonyabb glikémiás indexszel rendelkeznek, és a vércukorszintet sem emelik meg annyira. Indiában előszeretettel alkalmazzák gyógyászati célokra, többek között torok- és tüdőfertőzések ellen is felhasználják.

Létfontosságú ásványi anyagok

Hazájában, a Kanári-szigeteken a pálmafaszirupot 500 éve a tradicionális orvoslás részeként is fogyasztják. A pálmaszirup nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és kalciumot, melyre a szervezet sejtjeinek óriási szüksége van. Tanulmányok szerint, azok az emberek, akik sok káliumot fogyasztanak, vérnyomáscsökkenést tapasztaltak akkor is, ha a sóbevitel továbbra is magas volt. Mindez hozzájárult, ahhoz, hogy csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Méregtelenítő

Kifejezetten kedvező tulajdonságai miatt a pálmafaszirup alapja lehet méregtelenítő kúráknak.

Előnye, hogy könnyen lebontható gyümölcscukrokat tartalmaz, épp ezért táplál a folyamat alatt. Mindez azért fontos, mert amennyiben méregtelenítés során hanyagoljuk a szilárd táplálékot, ez a különleges összetevő segít biztosítani a megfelelő energiát. Juharsziruppal kombinálva könnyen felszívódik, csak kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, aminek köszönhetően segíti a kiválasztási folyamatokat. A pálmafaszirup így a méregtelenítés során folyékony táplálékként szolgál a szervezetnek, nem éhezünk, szervezetünk a létfontosságú ásványi anyagokat is megkapja.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...