Miért fogyasszunk méhkenyeret?


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A méhkenyér méltán nevezhető szuperélelmiszernek. A Méhkenyér a belső kiválasztású szervek, a máj, gyomor, belek, vese és a prosztata működésének egyik legjobb támogatója.

Méhkenyér, a betegségmegelőző szupertáplálék

A méhkenyér azon természetes anyagok közé tartozik, amelyek képesek a májsejteket megújítani. A méhkenyérrel rendkívül jó eredményeket értek el májzsugorodás és hepatitis kezelésében.
A méhkenyér főként betegség megelőző szupertáplálék. Évente 2-3 méhkenyér kúra a méregtelenítő folyamatokat támogatja a szervezetünkben, így a szennyezet élelmiszerekben lévő káros anyagok kiürülését gyorsíthatjuk fel fogyasztásával.

Magas triptofán tartalmának köszönhetően hajhullásoknál is bevethető. A méhkenyeret fogyasztva jelentős mértékben csökkenthető a hajvesztés mind nőknél mind férfiaknál, már 3-4 hét után.
A méhkenyér segít bőrbántalmak során is. Használható gyakori ínyvérzések tüneteinek enyhítésére.
A méhkenyér energiaforrás, sejtmegújító hatású, az emberi szervezet biológiai egyensúlyának fenntartásához kiváló, immunerősítő és szervezet felerősítő hatású, például betegségek után.

 

méhkenyér egészségvédő táplálék
A méhkenyér sejtmegújító hatású

 

Segít a rheumatoid arthritis ellen magas dekánsav és a pantoténsav tartalmával. Fertőtlenítő és antiszeptikus hatású. Alkalmazható krónikus veseproblémák során, mint például a veseelégtelenség.
Daganatos betegeknek hatásos a kemoterápia és sugárkezelések mellékhatásainek enyhítéséhez, illetve a másodlatos tünetek enyhítésében, mely célra apiterapeuták alkalmazzák számos országban a nagyvilágban.
A méhkenyér használható megfazás, influenza, és hiánybetegségek megelőzésére is. Szervezet erősítő hatása mellett a méhkenyér gyuladáscsökkentő. Segíti a vérszegénység, kimerültség, emésztési zavarok, prosztatabántalmak, neurozis gyógykezelését egyaránt.

Milyen vitaminokat tartalmaz a méhkenyér?

A méhkenyér jelentős mértékben tartalmaz a B-vitamin csoporthoz tartozó vitaminokat, a C-vitamint, az A-provitamint, folsavat, E-, H-, K- és P-vitamint.  Ásványi anyagokban és nyomelemekben rendkívül gazdag: Ca, Cn, Co, Cr, K, Mg, Ni, Fe, P, Se, Si, Zn.

A méhkenyér természetes aminosav forrás. A méhkenyérben van gamma-globulin, nukleinsavak DNS- és RNS, pantoténsav, biopterin, neopterin, acetil-kolin, ösztradiol, tesztoszteron, progeszteron és sok egyéb alkotóelem. A méhkenyér rendkívül összetett, több mint 150 bioaktív anyagot tartalmaz.
A méhkenyér vegetáriánusoknak különösen ajánlott, mert jól pótolja a húsfehérjét. Tartalmaz természetes bioaktív B12-vitamint is, mely a vegetáriánusoknál gyakran hiányzik.

 

méhkenyér a szépségért
A méhkenyér jelentős mértékben tartalmaz a B-vitamin

Hogyan fogyasszuk a méhkenyeret?

Kúraszerűen, 10-12 héten át ajánlott fogyasztani. Gyerekeknek napi 5-15g, felnőtteknek napi 15-20 g, de mivel természetes anyagokról van szó, az adag szabadon változtatható.
A méhek a méhkenyeret már 60 millió éve fogyasztják. A méhek számos szupertáplálékot termelnek nekünk, a méhkenyér mellett méhpempőt és virágport is.

Forrás: www.edenkert.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...