Miért élhetünk többet, ha rendszeresen fogat mosunk?


Hirdetés


A megfelelő szájhigiénia csökkenti az artériák eldugulásának esélyét, védelmet nyújtva ezáltal a szív- és érrendszeri problémákkal szemben – állítják a szakemberek.

Az elhanyagolt fogtisztítás, illetve a gyakori fogínyvérzés súlyos következményekkel járhat: lehetővé teszi, hogy körülbelül 700 féle baktérium és kórokozó jusson be a vérkeringésbe. Egyes baktériumok a vérereket támadják meg, melynek hatására azok fokozatosan beszűkülnek és elveszítik rugalmasságukat, végül szívinfarktushoz vagy agyi károsodáshoz vezetnek.

A kutatók szerint, a napi legkevesebb kétszeri fogmosással ezek az egészségügyi panaszok elkerülhetők. A New York-i Columbia Egyetem tudósai ugyanis felmérték a fogínyproblémák és az érelmeszesedés közötti összefüggéseket, és a fenti megállapításra jutottak.

A kutatók 420 felnőttet vizsgáltak 3 év alatt.

Az eredményeket dr. Nigel Cartel, a British Dental Health Foundation végrehajtó igazgatója is megerősítette, úgy nyilatkozva, utóbbi időben egyre nagyobb port kavar a kapcsolat, amely a szív egészsége és a szájüregünk higiéniája között létesül.

„A kutatások világosan mutatják: minél jobban odafigyelsz a fogaidra, és igyekszel megőrizni azok egészségét, annál kisebb lesz az esélyed arra, hogy halálos betegségben szenvedj.” – fogalmazott a szakértő.

Forrás.twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...