Miért egészséges a napraforgómag?


Hirdetés


Egy ideje rászoktam a napraforgó magra, na nem úgy a szotyira, hogy esténként pucolgatom a tévé előtt. A boltban kapható natúr, hántolt, sózatlan napraforgómag nagyon sok étel ízesítője lehet. Persze, tudom, hogy úgy már nem a legegészségesebb, de meg szoktam enyhén pirítani olívaolajban egy csepp sóval.

 

A mag nem csak hogy finom, hanem ráadásul még a fogyást is elősegíti abból kifolyólag, hogy tele van fitokémiai anyagokkal, melyek beindítják az emésztést.

Kezelhetjük vele a székrekedést és vizelethajtó tulajdonsága is van. A folsavban gazdag mag pedig egy igencsak értékes tápanyagforrás a női szervezet számára. Sok benne a jó zsír, antioxidáns, E-vitamin, szelén és réz is. Csökkenti a sejtkárosodással járó betegségek kialakulását, megvéd a szívbetegségtől és a ráktól is.

A napraforgómag nyugtatja az agyat is, hiszen a benne levő tripofán megnöveli az agyban levő szterotonin szintet. Energikussá teszi a szervezetet, és javítja a látást is.

Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást és a vércukorszintet is. Számos egészségre jótékony hatása mellett, nem árt számon tartani azt is, hogy egy csésze napraforgómag 800 kalóriát tartalmaz, így ne vigyük túlzásba fogyasztását.

 

 

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/miert-egeszseges-a-napraforgomag

Hirdetés


Hirdetés betöltése...