Mézes füge mandulával


Hirdetés

Mézes füge mandulávalA következő mézes füge mandulával egy szuper desszert lehet azok számára, akik vigyáznak az alakjukra és/vagy az egészségükre. Ráadásul tuti gyors és egyszerű az elkészítése, akár kezdők számára is..

Hozzávalók

  • 4 db füge
  • 1 kis kocka vaj vagy Rama
  • 2 ek folyékony méz
  • 1 kis maréknyi mandulabél
  • Fél tk őrölt fahéj
  • Tálaláshoz: görög joghurt vagy mascarpane

Elkészítés

  1. A fügéket megmossuk, megtöröljük, majd mindegyiket 4-4 db gerezdre felszeleteljük, majd egy kis tálban elrendezzük.
  2. Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a fahéjjal, majd rámorzsáljuk a vajat.
  3. A mandulát felaprítjuk, majd a fügékre szórjuk.
  4. 5 percig grill alatt a fügéket puhára sütjük, vigyázva arra, hogy a mandula ne égjen meg.
  5. Melegen vagy langyosan tálaljuk joghurttal vagy mascarpone-vel.

Tippek

  • Ideális desszert ünnepei alkalmakra – ebben az esetben a mandulát cseréljük le pisztáciára, fahéj helyett alkalmazhatunk mézeskalács fűszerkeveréket. Az utóbbi verzió szuper lehet pl egy karácsonyi menüben. A pisztáciás verzió ideális pl Valentin napra!
  • Természetesen joghurttal tálalva az étel sokkal egészségesebb, de a keletkezett sziruppal alaposan keverjük el. Ha így sem elég édes, akkor adjunk még hozzá kevés mézet!
  • A mézes füge mandulával nem csupán egy szuper egyszerűen elkészíthető desszert, de remek ínyencség lehet őszi, téli napokon. Passzol a legtöbb diétás és egészségtudatos étrendbe!

Forrás:tutitippek.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...