Méregteleníts zellerrel: tisztuljon a szervezet!







Hirdetés betöltése…

A zellert kissé erőteljes íze miatt nem mindenki részesíti előnyben, de ha számbavesszük, hogy milyen jó hatással van egészségünkre, máris rohanni fogunk a piacra zellergumóért.

 

Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta, hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre jó még ezen kívül:

  • karbantartja a veséket, segít a méreganyagok távozásának beindításában
  • ajánlott ízületi és reumatikus problémákra: eltávolítja a gyulladt ízületbe felhalmozódott savakat
  • csökkenthetjük sült vagy nyers formájában is a nyirokcsomó duzzanatokat: közvetlenül a duzzanatra kell helyezni egy szelet zellert
  • étkezés előtt fogyasszunk 1—2 cl zellerlevet, mert ez csökkenti az étvágyérzetet
  • 14-féle fájdalomcsillapító komponens található benne, emellett pedig riboflavint, B6-vitamint, pantoténsavat, kalciumot, magnéziumot, foszfort, C-vitamint, K-vitamint, folsavat, káliumot is tartalmaz

Készítsünk 2 hatékony méregtelenítő turmixot zellerből!

Turmixoljunk össze 3 zeller szárat, 1 céklát és 1 almát. A zeller enyhe hashajtó, fertőtleníti az emésztőrendszert és a beleket.

Egy másik változatban 1 zellergyökeret turmixoljunk össze 3 sárgarépával. Ez az italt teljes mértékben kitisztítja a felhalmozódott méreganyagoktól a szervezetet.

Forrás

Almaecet az anyagcserejavító csodaszer!
Szódabikarbónás energianövelő ital, hogy könnyebben menjen a munka



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zeller magas vérnyomás ellen A zeller szinte nélkülözhetetlen alapanyag, minden konyhában megtalálható és gyakran használjuk fűszerezéshez, de önálló ételként, például sült zellerként is fogyaszthatjuk. Azon kívül, hogy egyik kedvenc fűszerünk, nagyon jó ellenszere a magas vérnyomásnak. Szinte eldob...
Turmixgépbe tette a megmaradt hasábburgonyát, m... Kár kidobni olyan ételeket, élelmiszereket, amelyeket könnyedén újra lehet hasznosítani. Itt van például a fagyasztott hasábburgonya, amelyből ha egy jó adagnyi megmaradt ebéd után, és senkinek sincs kedve megenni, ne hajítsuk ki a kukába, hanem dolgozzuk fel újra, és főzzünk be...
Tudtad? A tárkony nem csak fűszer! Rendkívüli ... A tárkonyt széles körben használják főzéshez és ízesítéshez, de kevesen tudják, hogy a gyógyászatban is nagyon hatásos. Az ókori görögök tárkony rágásával kezelték a fogfájást, mert képes elzsibbasztani a szájat. Tárkonyos pulykaraguleves, krumplifőzelék – c...
Tisztítsuk meg a tüdőnket 3 nap alatt! Nemcsak ... A dohányosoknak mindenképpen számolniuk kell a tüdőt érintő esetleges betegségekkel, hiszen a cigarettákban lévő sok-sok káros anyag egyáltalán nem egészséges. Azoknak sem árt a következő receptet elkészíteni, akik nem szoktak rágyújtani, mert a környezetből rengeteg mérega...
Tekerd magad fóliába és rövid időn belül led... Manapság számos kozmetikai eljárás során alkalmazzák a fóliás csomagolást testkarcsúsítás céljából. Az üvegházhatáson alapuló módszer sok esetben eredményes, otthon is kipróbálhatjuk fogyasztó hatását.   A folyamat eredményeképpen beindul a vérkeringés, fellen...
Tartsd a test lefolyóit tisztán! Tudtad, hogy hetente 82.000 különböző méregnek van kitéve szervezeted a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása és a környezeti mérgek miatt? A méregtelenítés a szervezet természetes folyamata, általa káros méreganyagok ürülnek ki a szervezetből. A cél: testünk működés...
Szereted a KFC-t? Itt a titkos recept! Használd e... ...és hogy honnan is tudnánk a KFC titkos receptjét? Történt ugyanis, hogy a Chicago Tribune újságírója a Kentucky gasztronómiai nevezetességeiről akart cikket írni és ezért ellátogatott a Harland Sanders múzeumba, ahol teljesen véletlenül a szemei elé került az élelmiszer...
Sárgarépa felhasználása, jótékony hatása... A sárgarépa az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk. Több változatát termelték ki szerte a világban. A legjobb az, amelynek szép narancs színe van, az tartalmazza ugyanis a legtöbb karotint, az A vitamin elő-vitaminját. Táplálékunk szerves része. Fogyasztjuk főve, illetve páro...

Facebook hozzászólás