Melyik a tökéletesen passzoló hajszín?


Hirdetés


A nők mindig elégedetlenek a hajszínükkel, formájukkal és természetesen a minőségükkel is. Igazolható tény az is, hogy ha valami nagyobb változás áll be az életünkbe, például válás, szakítás, munkahelyváltás, szülés, akkor az természetesen a hajunk is „bánja”. Legmerészebben a hajszínnel szoktunk játszadozni, leginkább tavasszal újulunk meg, akárcsak a természet.

 

Nézzük, mielőtt felelőtlenül belekezdenénk a festegetésbe, kinek melyik hajszín áll a legjobban. Ha kiválasztjuk a megfelelő hajszínt, betartjuk az utasításokat, és kellő türelemmel rendelkezünk, akkor tökéletes hajszínt varázsolhatunk magunknak.

Mielőtt festéket választanánk, vegyük figyelembe, hogy milyen színű a szemünk, szemöldökünk, bőrszínünk.

Ha világosabb az arcszínünk, semmiképp ne válasszunk túl sötét hajfestéket, a maximális árnyalat a sötétbarna legyen. Melírozhatjuk vörösre vagy akár rezesre is. Ha a világosabb arcbőr kék vagy zöldes, halványbarna szemekkel társul, akkor tökéletes választás lehet a sötétbarna, csak ne legyen az vöröses vagy rezes. Hűvös szőkét vagy akár „gyümölcs”-színeket is választhatunk.

A sötétebb, olívás arcszínűek és barna szeműek inkább barnás, mahagóni, gesztenye árnyalatokat válasszanak, de jól társítható egy szőke haj is, csak ne legyen szőkített, melírozott, mivel az nagyon műnek tűnhet. Ha valakinek ritkásabb a haja, optikailag cselezhetünk azzal, hogy világosbarna vagy sötét szőkés árnyalatot festünk. Ilyenkor inkább mellőzzük a vörös színt, mert azzal csak rontunk a helyzeten.

Mennyire legyünk merészek? A hajszínskálán 2-10-ig terjedő árnyalatokban gondolkozhatunk. Ha barna a hajunk, akkor a szőke irányába 5 színskála eltolódás még bátran mehet, de ha már 7-tel távolodunk el az eredeti hajszíntől, akkor inkább kimosható samponnal kísérletezzünk.

Ha már erősen kezd őszülni a hajunk, akkor mindenképp arany vagy vöröses árnyalatot válasszunk. Először mindig az őszes részeket kenjük be, majd utána a többit, hogy ez előbbiek ne maradjanak világosabb. Így ugyanis kicsit hosszabb hatóidőt áll rajtuk a festék, és elérhetjük az egyenletes hajszínt

 

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/melyik-a-tokeletesen-passzolo-hajszin

Hirdetés


Hirdetés betöltése...