Méhszörp – Serkenti a vérkeringést és erősíti az immunrendszert!







Hirdetés betöltése…

A méz az egyik legrégebben ismert fiatalító hatású természetes szerünk. Egyes kutatók azt állítják, hogy az alábbi ital receptje még Babilóniából származik. Több mint 4000 évvel ezelőtt bájitalként használták, de jó hatással volt a sebek gyógyítására, étvágytalanságra és a libidót is növelte.

Más feltételezések szerint a mézbor Indiából származik és több mint 6000 éves múltra tekint vissza. A jelenlegi kutatások azt mutatják, hogy egy tökéletes egészségnövelő koktél, hiszen enzimek, vitaminok és természetes hormonok keverékéből áll.

A méz több mint 400, a szervezetünk számára szükséges anyagot tartalmaz, mint például hasznos cukrokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket. Nagy mennyiségben található benne B-vitamin, és valamivel kevesebb A-, C- és K-vitamin. Tartalmaz káliumot, foszfort, kalciumot, magnéziumot, szelént és jódot is.

Így készítsük a méz italt

Otthon is könnyedén elkészíthetjük, ha betartjuk a pontos adagokat és a szükséges ázási időt. Egy tiszta literes üvegbe tegyünk 8 evőkanál biomézet, és egy fél teáskanál virágport. Öntsünk fel tiszta  vízzel, majd fedjük le hermetikusan, és hagyjuk állni két napig. Naponta rázzuk el 3-4 alkalommal. Ezután naponta két-három pohárral fogyaszthatunk belőle éhgyomorra.

Serkenti a vérkeringést, normalizálja a hormonális működést, erősíti az immunrendszert. Étvágytalanság esetén étkezések előtt igyunk belőle egy fél pohárral. Korai menopauza esetén hatvan napig kell fogyasztani egy pohárral étkezés előtt. Ha a szervezet ásványi anyag vagy vitamin hiányban szenved húsz napon keresztül meg kell inni naponta egy fél literrel belőle.

Szerző: twice.hu

7 döntés, melyet 10 év múlva biztosan megbánsz
Így készíts hófehér karácsonyi asztaldíszt tortaalátétből! lépésről - lépésre +fotó



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zöldborsó előnyös tulajdonságai Zöldborsó - tudományos nevén ( Pisum Sativum ) 78%- víz, 5,50%- cukor, 5 %- rost, protein, szénhidrát és ásványi anyagokat tartalmaz. Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt. Kiváló vitaminfo...
Zavarnak a “zsír szárnyaid”? Íme eg... Mindannyian tudjuk, hogy lefogyni, nem egy könnyű dolog, főleg, ha olyan diétába kezdünk, amely során szinte minden szilárd tápanyagot mellőznünk kell. Azonban a nyári fürdőruha szezonban sokkal jobban érezzük magunk, ha nem kell takargatnunk súlyfölöslegünk. Mutatunk egy olyan m...
Vitaminok szerepe, fajtái és csoportosítása A vitaminok védő, a szervezetben lejátszódó kémiai folyamatokat szabályozó szerepe jól ismert. A zsírban oldódó vitaminok közé tartozik a retinol (A-vitamin), ami kész formában kerülhet a szervezetbe a tejjel, tejtermékekkel, májjal, tojással. Az emberi szervezet képes maga is ...
Tudtad, hogy a dinnye potencianövelő? …és... Tudtad, hogy a dinnye potencianövelő? Hol dobálják mindenféle áruházak parkolóiban, hol kétpofára majszolják a mézédes görögdinnyét. De mire is jó a dinnye? Hiszen nemcsak finom, de nagyon egészséges is… Lássuk csak! Származás, történet   A görögdinnye a kabakosok ...
Torma – légúttisztításra (is) Húsvét elmúlt, és még sokára lesz, így akár azt is gondolhatná a kedves olvasó, hogy a következő soroknak nem sok hasznát veszi így télvíz idején, minek is olvasná tovább ezt a cikket – majd tavasszal a főtt sonka szezonjában megnézi, mit is eszik hozzá. De azért mégis it...
Tökéletes páros a méregtelenítésre! Ezért i... Szervezetünkben számos méreganyag rakodik le nap, mint nap, a levegőből, a vízből, amit megiszunk, és élelmiszereinkből is. Ha azt szeretnénk, hogy egészségesek legyünk, elengedhetetlen, hogy rendszeresen odafigyeljünk a szervezet megtisztítására. A modern orvostudomány nagyon so...
Tízszer több C-vitamin van a homoktövisben, min... Erdélyben ilyenkor, egészen a fagyok beálltáig a piacok igazi színfoltját képezik az aranysárga homoktövis bogyók. Sokszor túlzásnak tartjuk, hogy milyen drágán értékesítik, főleg a belőle elkészült termékeket, de, hogyha egyszer is látnánk, hogy bizony nem is olyan könnyű ...
Teljes értékű táplálék a szőlő A szőlő teljes értékű tápláléknak számítanak. A húsa, a héja, a magja telis-tele van értékes tápanyagokkal. Az ősz közeledtével érdemes jobban odafigyelni egészségünkre. Szervezetünknek szüksége van vitaminokra, erősítenünk kell immunrendszerünket és erre az egyik ...

Facebook hozzászólás