Megvan a hosszú élet titka – 80 év kutatás váratlan eredményei!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A szokásos tanácsok miszerint ne idegeskedj, egyél zöldséget, fogyj le, házasodj meg, kevésbé jelentenek hosszabb életet, inkább megterhelő és hatástalan javaslatok.

 

 

Sokszor az általános orvosi tanács visszafele sül el ugyanis lefogyunk és azon stresszelünk, hogy be tudjuk-e tartani az orvos által előírt életmódot. Társadalmunk vagyonokat költ az egészség megőrzésére, hóbortos diétákra, gyógyszeriparra, amelyek valamelyest segítenek de gyakran kiábrándítóan csekély hatása van a hosszú távú egészségre és a hosszú életre.

Az egyik leghosszabb valaha végzett tanulmány a hosszú élet titkát kutatja és meglepő eredményeket hozott napvilágra. Egy 1921-ben elindított tanulmány sok tévhitről lerántja a leplet.

„A legjobb módja, hogy megértsük miért halnak meg egyesek fiatalon és betegen míg mások 80 éves korukban is egészségesek és jól élnek az, hogy kövessük végig az életüket.” – mondja Howard S. Friedman egészségközgazdász, pszichológus.

A Longevity Project kiemelkedő tanulmány közel 1.500 tíz év körüli gyerek növekedését, fejlődését, szokásait, személyiségjegyeit, életvitelét követte tüzetesen egészen halálukig. A tanulmány meglepő tanácsokat ad a hosszú élet titkával kapcsolatban, eltörölve az eddigi tévhiteket, paradigmákat. A várttal ellentétben nem a brokkoli, vitaminok, vagy sportolás a hosszú élet kulcsa, hanem inkább a személyiségi vonások a társadalmi életvitel, karrier az ami a várható élettartamot meghatározza.

 

 

Íme, a tanulmány legváratlanabb következtetései:

1. MEGBÍZHATÓSÁG – számíthatok rád

Az egyik legváratlanabb felfedezés a hosszú élet titkával kapcsolatban meglepte a tanulmány készítőit. A LELKIISMERETESSÉG. Nem mindig a legboldogabb gyerekek voltak azok, akik aztán felnőttként a legtöbbet éltek. A tanulmány szerint azok éltek többet, akik gyerekként becsületesen és rendszeresen elvégezték a házi feladatot és a szüleik így vélekedtek róluk: “Ennek a gyereknek helyén van az esze”. Ezek a gyerekek serdülőként meg felnőttként egy egészséges viselkedésmintát hoztak létre, amely az egész életvitelüket meghatározta, érettebbek, felelősségteljesebbek és hosszabb életűek lettek, mint hanyag, felelőtlen társaik.

2. A BOLDOGSÁG egy eredmény nem egy ok!

Köztudott tény hogy a boldog emberek egészségesebbek. Azonban a tanulmány szerint ez fordítva van. Az egészséges életvitelű emberek, akiknek biztonságos munkahelyük, megfelelő oktatásuk, stabil és jó emberi kapcsolataik vannak egészségesebbek és ezáltal boldogabbak.

3. ELHIVATOTTSÁG – szeretem amit csinálok

Azok az emberek, akik szeretettel, elhivatottsággal végzik a dolgukat, belevonódnak a tevékenységeikbe hosszabb életre számíthatnak. Azok, akik vállalják az ezzel járó kihívásokat és felelősséget nem érzik annyira a stressz káros hatását és nem akarnak idő előtt nyugdíjba vonulni.

4. SZOCIALIZÁCIÓ – minőségi társaság

Fontos szempont a szociális csoporthoz való tartozás és a minőségi emberi kapcsolatok ápolása. Ha hosszú életre pályázol, válogasd meg azokat az embereket, akikkel az idődet töltöd. Ha olyan személyekkel veszed körül magad, akik kölcsönösen segítik egymást nő a bizalom és biztonság érzése és idős korra is a társaságban eltöltött aktív idő hozzájárul a jóléthez a passzív egyedülléttel ellentétben.

 

 

Forrás:http://filantropikum.com/megvan-a-hosszu-elet-titka-80-ev-kutatas-varatlan-eredmenyei/

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...