Megszereztük a híres tibeti vajas tea receptjét, aminek gyógyereje legendás hírű!


Hirdetés


Tibetben és Indiában a vajas tea hagyománya évezredekre nyúlik vissza. A keleti emberek a pu-erh teába tesznek egy kevés jakvajat, de olykor jaktejet is használnak, amely ennek a rendkívül egészséges teának lágy, krémes állagot kölcsönöz.

Tibetben nagy becsben tartják ezt a különleges készítményt, hiszen a tea rendkívül magas ható- és tápanyag tartalommal rendelkezik, és megfelelő védelmet nyújt a betegségekkel szemben ezeknek a kemény természeti környezetben élő embereknek. Az itt élők naponta hatalmas mennyiségű, akár 50 csészével is elfogyasztanak ebből a gyógyitalból, amely az egészségük megvédése mellett energiával látja el a szervezetüket. Ha mi is elkészítjük a vajas teát és beiktatjuk étrendünkbe, akkor rövid időn belül mentálisan, lelkileg és fizikailag is javulni fog az állapotunk, a teljesítményünk.

Hozzávalók:

  • pu-erh tea
  • fűszerek, például gyömbér, fekete őrölt bors, szegfűszeg, kardamom, édes kömény
  • nagyon jó minőségű vaj
  • kókuszolaj
  • tej
  • méz

Elkészítés:

A fűszereket daráljuk le, majd keverjük össze, és 20 percig vízben főzzük meg. Az utolsó 5 percben adjuk hozzá a pu-erh teát. Majd vegyük le a tűzről, és szűrjük le. Egy csészébe tegyünk vajat és töltsünk egy kevés tejet, majd erre öntsük rá a teát. Keverjük össze, és mézzel édesítsük.

Gyógyhatások:

1. A jó minőségű vaj linolsavban, A- és K-vitaminban gazdag. Ezek a fontos tápanyagok hozzájárulnak a csontok erősítéséhez, ugyanakkor karban tartják a keringési rendszert és a vágyat is fokozzák.

2. A gyömbér és a fekete bors erős antibakteriális hatóanyagokkal bírnak, és sok antioxidáns anyagot is tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak a káros szabadgyökökkel szemben.

3. A pu-erh tea csökkenti a koleszterinszintet, és rendkívül hatékonyan képes elpusztítani a kórokozókat is.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...