Megsérült az egyik bútorod? Így tüntessük el otthoni módszerrel a sérülést!


Hirdetés


Bútort költöztetni, a szoba egyik sarkából a másikba húzni, tologatni senki sem szeret. Nem csak azért, mert nehéz, fáradtságos munka, hanem mert óhatatlanul is előfordul, hogy egyes bútordarabok kisebb-nagyobb károsodást szenvednek, és senki sem szereti, ha sérülések éktelenkednek a kedvenc szekrényén vagy íróasztalán.

Ha mégis megtörtént a baj, nem kell kétségbe esni, mert akad egy házi módszer, amellyel pár lépésben újjá varázsolhatjuk megsérült bútordarabunkat. A technika rendkívül egyszerű. Szükségünk van egy vasalóra, egy papírtörlőre, vagy egy már nem használt pólóra, esetleg törülközőre, és vízre. Öntsünk pár csepp vizet a károsodást szenvedett fafelületre, tegyük rá a papírtörlőt, vagy a rongydarabot, és kezdjünk el vasalni a legmagasabb fokozaton.

butorvasalas1

 

butorvasalas2

 

A körkörös mozdulatokat addig ismételjük, amíg meg nem szárad a törülköző, azaz el nem párolog a víz. Ezen a ponton a farostok elnyelik a vizet, megduzzadnak, és visszaáll az eredeti, sérülésmentes állapot. A műveletet addig ismételjük, amíg teljesen sérülésmentes nem lesz a felület.

Kis mennyiségekben adagoljuk a vizet, és vasaljunk, ismét vízadagolás, majd vasalás addig, amíg a horpadások fel nem emelkednek. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a végén látszani fog a sérülés körvonala. Ezek eltüntetésére használjunk csiszolópapírt, majd vigyázzunk, hogy a legközelebbi bútorköltöztetéskor ne okozzunk sérülést.

butorvasalas3

 

butorvasalas4

 

Szerző: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...