Meggyes gombás saláta


Hirdetés

Elsőre lehet kicsit érdekesnek, viccesnek hangzik, de aki már kóstolta bizonyára tudja, hogy a meggyet számos étel, saláta ízvilágának felpezsdítésére több ország használja.
Az alábbi recept egy a sok közül. Érdemes megkóstolni!

Meggyes gombás saláta recept

IMAG0198

Hozzávalók:

– 500 g friss csiperke gomba
– 250 g friss (magozott) meggy
– 1 fej lila hagyma
-majonéz
-3 ek. tejföl

Elkészítés:

A megpucolt gombát puhára pároljuk, és a lila hagymát apróra vágjuk.
Egy tálba beleöntjük a megpárolt gombát és a hagymát, jól összekeverjük. A tejfölt és a majonézt  a gombás keverékre öntjük.
2-3 órára betesszük a hűtőbe, még össze nem érnek az ízek, majd köretként tálalhatjuk az étkezés során.
Természetesen itt is, mint bármelyik más receptnél az ízhatást fokozhatjuk különböző egészséges hozzávalókkal, mint pl.: dió, fenyőmag,…

IMAG0203

 Gomba jótékony hatásai:

Legfontosabb tápanyaga a fehérje, amely összetételében az állati fehérjéhez hasonló, így húspótlóként is használható. A fehérjén kívül zsírokat, szénhidrátokat, ásványi sókat (foszfor, kálium, stb.) vitaminokat, (A, B, D), íz és zamatanyagokat, étvágygerjesztő hatású glutaminsavakat tartalmaznak.
Magas tápértékükön kívül gyógyhatásuk is igen jelentős. Egyes gombafajok TBC-ellenes, míg mások tífusz-, illetve rákellenes antibiotikumot is tartalmaznak.

Hirdetés

Hirdetés betöltése..